Ora Pământului. Lectură la lumina lumânării, la Biblioteca Germană „Alexander Tietz“ din Reșița

 

În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituții și companii din întreaga lume sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Ora Pământuluiu/Earth Hour.

 

„Stinge lumina de Ora Pământului, sâmbătă, 26 martie 2022, de la ora 20.30 până la 21.30, pentru a arăta că îți dorești să trăim în armonie cu natura. Avem nevoie urgent de o climă stabilă. Să ne unim forțele pentru a opri degradarea naturii! Protejăm natura, deoarece este aliatul nostru împotriva crizei climatice și este vitală pentru supraviețuirea, bunăstarea și fericirea noastră” – este mesajul pe care inițiatorii evenimentului Ora Pământuluiu/Earth Hour îl transmit anul acesta pentru a mobiliza cât mai mulți oameni în a se alătura inițiativei de a proteja, și în acest fel, mediul înconjurător.

 

La Reșița, o acţiune dedicată Orei Pământului va avea loc la Biblioteca Germană „Alexander Tietz“. În intervalul orar 20.30 – 21.30, toate luminile din instituție vor fi stinse, iar cei cei prezenţi la manifestare vor citi din cărți la lumina lumânării.

 

Mişcarea Ora Pământului/Earth Hour a fost iniţiată de World Wide Fund for Nature (WWF), în 2007. Prima ediţie a evenimentului a avut loc la Sydney, în Australia. În România, Ora Pământului se sărbătorește din anul 2009.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available