Cercetare în domeniul energiilor regenerabile la Facultatea de Inginerie din cadrul Centrului Universitar UBB din Reșița

Facultatea de Inginerie din Reșița a încheiat un protocol de colaborare pe trei ani cu o companie din România profilată pe domeniul energiilor regenerabile.

Obiectivele cooperării constau, în principal, în desfăşurarea unor proiecte comune de cercetare/dezvoltare în domeniul energiilor regenerabile și tranziției energetice în contextul Green Deal, îmbunătăţirea condiţiilor de studiu în domeniul ingineriei electrice, ingineriei mecanice şi a mecatronicii, orientarea spre practică a pregătirii studenţilor de la programele Facultății de Inginerie, precum și organizarea de stagii de internship, transmite Biroul de presă al Centrului Universitar UBB din Reșița.

Odată cu protocolul de colaborare, încheiat pe durata a trei ani universitari, cu posibilitatea de prelungire, a fost parafat și un contract de sponsorizare în valoare de 15.000 de euro. „Din această sumă urmează să fie achiziționat un stand didactic destinat studiului sistemelor solar fotovoltaice conectate la rețea sau în regim insular”, informează reprezentanții Facultății de Inginerie din Reșița.

European Green Deal, „Pactul verde european”, este un set de inițiative și politici prin care Comisia Europeană și-a propus să transforme Europa în primul continent neutru din punct de vedere al climei și poluării, până în 2050. În mod oficial, Green Deal are definiția ca fiind „foaia de parcurs a UE pentru a ajunge la o economie durabilă”. Nu în ultimul rând, pentru România, Green Deal este sinonim și cu posibilități de finanțare europeană pentru proiecte verzi menite să aducă o creștere a calității vieții.

În prezent, Enel Green Power România, compania care a încheiat contractul de colaborare cu facultatea din Reșița, produce energie hidro, eoliană, solară și din biomasă. EGP a construit până acum în România opt parcuri eoliene, cu o capacitate eoliană instalată totală de peste 500 MW, precum și patru centrale fotovoltaice, pentru a exploata energia solară, se spune pe site-ul companiei.

Sursă foto: capital.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite