Chiar dacă încă n-a primit (Cod) Roșu, prefectul Gâfu a luat taurul de coarne. În calitate de președinte!

În a treia zi lucrătoare de când a ales să fie instalat prefect, Cristian Gâfu s-a văzut nevoit astăzi, 4 februarie, să convoace o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin.

Ședința a fost convocată „în contextul emiterii de către Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a unei avertizări de tip Cod Portocaliu care prognozează, ca urmare a evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, a precipitațiilor anunţate pentru următoarele 24 de ore, cedării apei din stratul de zăpadă, evoluţiei formaţiunilor de gheaţă,  în intervalul 04 februarie, ora 14:00 – 05 februarie, ora 12:00, producerea de fenomene meteorologice periculoase pe râul Bistra”, transmite Broul de presă al Instituției Prefectului, cu precizarea că Cristian Gâfu are acum și calitatea de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin.

Până mâine, 5 februarie, la ora 24.00, este în vigoare şi o atenţionare hidrologică de tip Cod Galben pe râurile din bazinele: Timiş – bazin amonte S.H. Lugoj, Pogăniş – bazin superior, Bârzava – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu. În aceste condiţii, cursurile de apă vor fi monitorizate în permanenţă, pentru identificarea şi eliminarea potenţialelor stări de pericol pentru comunităţi, ne asigură subalternii lui Gâfu.

Totodată, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de tip Cod Galben, valabilă pentru intervalul 4 februarie, ora 13:00 – 5 februarie, ora 08:00, care vizează  intensificări ale vântului, precipitaţii însemnate cantitativ, ninsori viscolite, iar pentru zona montană a judeţului este valabilă, până la ora 23:00, o avertizare de tip Cod Portocaliu. Astfel, conform prognozei, în zona de munte va ninge abundent și viscolit, iar cantitățile de apă vor cumula local 40-50 l/mp.

Pentru gestionarea eficientă şi operativă a eventualelor evenimente care s-ar putea ivi în urma manifestării violente a fenomenelor menţionate, s-au dispus măsuri privind informarea autorităţilor locale, precum şi a structurilor responsabile. „Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin a solicitat comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă să urmărească permanent evoluţia fenomenelor la nivelul localităţilor şi să dispună asigurarea serviciului de permanenţă la sediile primăriilor. De asemenea, având în vedere că prognoza se referă la intensificări ale vântului, prefectul judeţului Caraş-Severin a solicitat operatorilor de distribuţie a energiei electrice să menţină un contact permanent cu autorităţile locale, pentru ca intervenţia în cazul producerii de avarii la reţelele electrice să se realizeze rapid”, informează Biroul de presă.

La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin a fost activată grupa operativă şi au fost pre-alarmaţi membrii Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, pentru a fi pregătiţi să asigure la nivel decizional coordonarea eventualelor acţiuni necesare.

Mai suntem informați că, la încheierea şedinţei, prefectul Cristian Gâfu le-a reamintit membrilor comitetului că „primordială pentru cunoaşterea situaţiei exacte şi eficientizarea capacităţii de reacţie în sprijinul cetăţenilor este comunicarea interinstituţională permanentă”. Așadar, cetățenii județului pot sta liniștiți. Caraș-Severinul are de-acum un prefect ca nimeni altul. Stăpân pe (orice) situație. Așadar, cetățenii județului pot sta liniștiți. Caraș-Severinul are de-acum un prefect stapan pe situație. Așadar, cetățenii județului pot sta liniștiți.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite