Suntem prezenți și pe

Politică

Reușitele PNL în cele 3 luni de la preluarea Puterii

Publicat cu

pe

Guvernul PNL, condus de prim-ministrul Ludovic Orban, a fost învestit în funcție pe data de 4 noiembrie 2019. Principalele realizări ale Guvernului Orban în doar 3 luni de la preluarea mandatului, dar și ale majorității parlamentare create în jurul PNL, au fost enumerate de premier la începutul ședinței de Guvern de azi, 4 februarie 2020.

Am eliminat legile toxice ale PSD
↗️ Adoptarea proiectului PNL de abrogare a recursului compensatoriu;
↗️ Am desecretizat dosarul privind evenimentele din 10 august 2018;
↗️ Guvernul PNL a reluat procedurile privind înscrierea sitului Roșia Montană în patrimoniul UNESCO;
↗️ Parlamentul a adoptat proiectul PNL privind eliminarea pensiilor speciale;
↗️ Guvernul și-a angajat răspunderea în Parlament pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi;
↗️ Am organizat alegerile prezidențiale ȋn condiții civilizate de vot în țară si ȋn străinătate;

Relansăm economia
↗️ Eliminarea supraaccizei la carburanți, pe baza unui proiect PNL. Astăzi, România are cei mai ieftini carburanți din Uniunea Europeană;
↗️ Am abrogat prevederilor toxice din OUG 114;
↗️ Am salvat Pilonul 2 de Pensii;
↗️ Am majorat salariul minim pe economie, ținând seama de indicatori economici, astfel încât veniturile să nu fie afectate de inflație;
↗️ Am eliminat supraimpozitarea contractelor part-time;
↗️ Am abrogat ordonanța privind plata defalcată a TVA;
↗️ Rambursarea TVA, restant din luna aprilie 2019;

Sprijinim investițiile publice
↗️ Prin bugetul pe 2020, am alocat 50 de miliarde de lei (4,5% din PIB) pentru investiții publice;
↗️ Am deblocat proiectele majore de infrastructură pentru Autostrada Unirii Tg. Mureș – Tg. Neamț – Iași – Ungheni și Autostrada Ploiești- Brașov îngropate de fosta guvernare PSD la Comisia de Prognoză.
↗️ Am plătit facturile proiectelor derulate prin PNDL, finalizate și verificate;
↗️ Am dat primăriilor mai mulți bani pentru investiții prin preluarea a jumătate din cheltuielile cu asistența socială.

Sănătate și Educație: Noi chiar finanțăm spitalele regionale
↗️ Am semnat contractul de finanțare pentru spitalul regional din Iași, în valoare de 500 de milioane de euro;
↗️ Ministerul Sănătății a și anunțat că a lansat, pe platformele electronice de specialitate ale României și Uniunii Europene, procedura de licitație restrânsă pentru achiziția serviciilor de proiectare a Spitalului regional Cluj.
↗️ Am asigurat banii necesari pentru plata, până la finele anului 2019, a pensiilor, alocațiilor de stat pentru copii, indemnizațiilor pentru persoane cu handicap, indemnizațiilor pentru persoanele aflate în concediu pentru creșterea copilului;
↗️ Am crescut bugetul Sănătății cu 2,4 mld lei;
↗️Am crescut bugetul pentru Educație de la 36 miliarde lei la 38 miliarde lei.
↗️ Alocațiile pentru copii au fost indexate cu rata inflației, pe baza unui proiect al #PNL;

Măsurile de austeritate se aplică doar pentru demnitari
↗️ Am prorogat plata pensiilor speciale pentru primari;
↗️ Am redus numărul de ministere de la 26 la 16;
↗️ Am redus subvențiile pentru partide cu 30%;
↗️ Am înghețat salariile demnitarilor la nivelul anului 2019;
↗️ Am redus numărul de posturi de conducere din ministere;

Aducem România în primul rând în Europa
↗️ Am nominalizat un Comisar European din partea României, Adina Vălean, care a fost aprobată de Parlamentul European. Anterior, fusseră respinse trei propuneri ale PSD.
↗️ Am refăcut relațiile cu oficialii europeni, deteriorate din cauza atacurilor PSD împotriva statului de drept. Premierul Ludovic Orban a efectuat, în perioada 7-9 ianuarie, o vizită la Bruxelles, având întâlniri cu lideri europeni și ai NATO;
↗️ La preluarea guvernării, România avea un risc de dezangajare de aproape 600 de milioane de euro, fapt evitat prin intervenția ministerului de resort;

Sprijinim independența justiției
↗️ Ministerul Justiției a prezentat propunerile pentru ocuparea posturilor de conducere din fruntea parchetelor. Încetarea interimatelor posturile de conducere este un pas important pentru independența Justiției;
↗️ Ministerul Mediului a aprobat introducerea ȋn Catalogul Pădurilor Virgine a 1100 de hectare de pădure.

Partidul Național Liberal

Continuați lectură
Reclamă
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

În Caraș-Severin, PSD-Hurduzeu a oficializat blatul cu Pro România-Mocioalcă!

Publicat cu

pe

Deputatul Ion Mocioalcă, președinte Pro România Caraș-Severin, a știut ce zice când declara că nicio alianță cu PSD nu este posibilă atâta timp cât Luminița Jivan se află la conducerea organizației județene. Odată ajuns președinte interimar al social-democraților cărășeni, lui Silviu Hurduzeu nu i-a luat mult timp ca să direcționeze filiala pe făgașul dorit de Mocioalcă.

După înlăturarea Luminiței Jivan de la conducere și preluarea președinției organizației de către Silviu Hurduzeu, PSD Caraș-Severin a anunțat azi că este deschis unei alianțe cu PRO România Caraș-Severin pentru alegerile locale care, practic, bat la ușă.

„A fost o decizie a Comitetului Executiv Național al PSD că filialele pot încheia alianțe electorale la nivelul fiecărei organizații județene”, a explicat Silviu Hurduzeu, președintele interimar al PSD Caraș-Severin.

Astfel că, ținând cont de apropierea dintre Mocioalcă și creația politică a acestuia, Hurduzeu, Comitetul Executiv interimar Județean al PSD CS a adoptat luni, 25 mai, un acord de principiu privind o alianță cu PRO România la alegerile locale. Cu alte cuvinte, Mocioalcă se întoarce, momentan printr-un așa-zis parteneriat, la PSD Caraș-Severin. Și, dacă își va propune să-l sprijine pe Hurduzeu în obținerea unui nou mandat de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, se va întoarce chiar și pe listele electorale ale PSD.

 

Sursă foto: expressdebanat.ro

Continuați lectură

Politică

Adevărata față a unei Opoziții ipocrite. Moțiunea pandemiei de ură i-a dat ocazia lui Vela să lase PSD-ul (fără) mască!

Publicat cu

pe

Al 4-lea ministru liberal vizat de o moțiune simplă, în timpul pandemiei. După titularii de la Finanțe, Agricultură, Educație, astăzi a fost rândul ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, să fie atacat politic de parlamentarii PSD printr-o moțiune simplă. La rândul său, acesta i-a acuzat pe social-democrați că, prin aceste moțiuni redactate de consilierul din stafful tehnic de la grupul PSD și semnate „în alb”, nu fac altceva decât încearcă să puncteze din punct de vedere electoral.

„Am primit cu un profund sentiment de… încă nu îmi dau seama cum să îl definesc, titlul acestei moțiuni semnate de dumneavoastră: «Democraţia românească în derivă. Cu vela ruptă, în timp de pandemie». Spun semnată, și nu scrisă de dumneavoastră, pentru că am auzit că tabelele de susținere le-ați semnat în alb pentru toate moțiunile simple la adresa miniștrilor liberali”, și-a început ministrul Marcel Vela discursul din plenul Senatului, după citirea textului moțiunii simple depuse împotriva sa.

Moțiune cu fake-news în frunte

Semnatarii documentului îi solicită demisia susţinând că prin ordonanţele militare emise s-au luat decizii contradictorii şi au fost impuse o serie de interdicţii pe care, ulterior, le-a anulat. Potrivit pesediștilor, structurile coordonate de ministrul Afacerilor Interne „nu au pregătit ţara pentru pandemie, pentru că au minimalizat riscul de pandemie în pofida avertizărilor OMS, nu s-au ocupat de achiziţionarea echipamentelor de protecţie pentru personalul medical şi nu au achiziţionat la timp teste şi aparatură de testare pentru noul coronavirus”.

Ministrul i-a acuzat pe semnatarii moțiunii că aduc atingere imaginii Parlamentului prin minciunile pe care le spun de la tribună. „Care credeţi dumneavoastră că este imaginea Parlamentului acum, astăzi, în ochii românilor? Care este imaginea Senatului în ochii românilor când văd că textul moţiunii este deschis printr-o ştire dovedită a fi falsă? Ați început moțiunea cu un fake news. Așa cum e falsă și informația că sunt jurnaliști care au dosare penale. Dacă știți dumneavoastră pe cineva, domnule Oprea (senatorul PSD Radu Oprea, cel care a citit textul moțiunii, n.red.), vă rog să îmi spuneți și mie, nu să o citiți fără să verificați ce v-au dat consilierii de la grup. Oare noi mai avem credibilitate în fața românilor când venim cu minciuni de la acest microfon, acuzând Guvernul care în această perioadă grea se luptă cu un inamic invizibil și agresiv pentru sănătatea românilor?”.

Ură alimentată din „doza prea mare de odihnă” a parlamentarilor PSD

Acuzat, în textul moțiunii, de ură împotriva bătrânilor, ministrul de Interne a vorbit, la rândul său, de ura reieșită tocmai dintre rândurile acestui document: „Virusul nu alege între stânga și dreapta. Între PSD și PNL. Văd că vorbiți despre ură. Despre o așa-zisă ură a mea la adresa bătrânilor. Această ură a reieșit chiar din textul moțiunii. Fiecare frază din textul moțiunii e plină de ură. Nu vreau să cred că în aceste clipe, doar pentru că aveți o doză prea mare de odihnă, vă doriți să folosiți acest moment greu pentru a deschide o luptă electorală a acuzelor. Acum, trebuie să avem un singur scop: soarta românilor, sănătatea fiecărui cetățean, indiferent cu cine votează el. Asta vor românii să vadă și să audă. Jignirile și rele intenții nu vor aduce încrederea cetățenilor”.

Ipocrizia social-democrată, demonstrată de Vela

Răzpunzând acuzațiilor că nu a pregătit țara pentru pandemie, ministrul Marcel Vela le-a reamintit social-democraților că au lăsat țara cu stocuri zero de echipamente sanitare și de protecție: „Acest război cu acest inamic invizibil și extrem de periculos, COVID-19, a adus omenirea într-un punct pentru care nu era pregătită. Nimic nu a fost prevăzut cu exactitate nici măcar de OMS și nimic nu avea să ne pregătească pentru așa ceva. Resursele erau pe final, dacă nu chiar consumate. Departamentul pentru Situații de Urgență, în mod repetat, a solicitat Ministerului Sănătății, începând din aprilie 2017, constituirea stocurilor de medicamente și echipamente. Demersurile efectuate în perioada 2017-2019 care au avut scop consituirea unei rezerve la nivel național nu au fost luate în considerare de guvernele PSD, așa cum rezultă din adresele DSU. Conducerea DSU a informat miniștrii Guvernului Dăncilă că există o vulnerabilitate la nivel național generată de lipsa echipamentelor de protecție pentru personalul medical implicat în tratarea pacienților înalt contagioși. Dumneavoastră ați fost la guvernare, stimați colegi din PSD! Dumneavoastră nu ați pregătit țara pentru pandemie!”.

Binele care poate fi lăsat în urmă nu este trecător… ca funcțiile

„În aceste momente, să fiu ministru al Afacerilor Interne reprezintă cea mai importantă misiune a vieții mele. Această misiune a reprezentat o onoare deosebită, dar și cea mai mare responsabilitate pe care viața și destinul mi-o puteau oferi. Funcția mea este trecătoare, dar ceea ce nu este trecător este binele pe care îl putem lăsa în urmă. Puteți să mă jigniți în orice fel, să mă acuzați în orice formă. Dacă am reușit să salvăm multe vieți, nimic nu a fost în zadar! Eroii acestor zile sunt toți românii care au dat dovadă de implicare și solidaritate, demonstrând că suntem o națiune puternică, unită și responsabilă. Vreau să le mulțumesc supereroilor acestor zile: poporului român. Sunt sigur că și dumneavoastră ați vrea să le mulțumiți dacă ați înceta să mai urâți politic și electoral măcar în această perioadă grea pentru România”, a mai spus Marcel Vela.

Măști medicinale… împotriva populismului pesedist

Ministrul Afacerilor Interne și-a încheiat discursul de la tribuna Senatului cu un citat din marele om politic liberal Ion I.C. Brătianu: „Cei mulți își închipuie că politica est un fel de distracție cu foloase și onoruri. Politica este ceva grav, grav de tot. Ai în mâna ta viața și viitorul țării tale”, și cu un îndemn: „Vă recomand să purtați în continuare măștile! Mă refer la cele medicinale, evident”.

La finalul dezbaterilor, s-a trecut la vot. Și, așa cum era de așteptat, moțiunea simplă împotriva ministrului de Interne a fost adoptată de senatori, de majoritatea parlamentară formată din PSD, ALDE, Pro România, UDMR. Au fost 65 de voturi pentru, 25 împotrivă și 5 abțineri. Urmarea? Cabinetul Orban își vede mai departe de guvernare. Cu aceiași miniștri. Pentru că moțiunile simple au un singur rol. Acela de a da Opoziției ocazia să arate că muncește. Iar acum, în perioada asta de pandemie, tocmai de așa ceva aveam nevoie. Să-i vedem pe parlamentarii social-democrați cum se fac că îi preocupă soarta țării. Mitraliindu-i pe miniștrii liberali cu moțiuni fără nicio valoare constructivă. Distructivă, însă, cât încape!

Sursă foto: captură Pro TV.

Intervenția ministrului de Interne, Marcel Vela, în cadrul dezbaterii din plenul Parlamentului

Publicată de PNL Caras Severin pe Marţi, 26 mai 2020

Continuați lectură

Politică

Ioan Popa, despre „o moștenire istorică ce ne obligă să avem curajul și responsabilitatea de a continua modernizarea și reformarea României”

Publicat cu

pe

La aniversarea a 145 de ani de la înființarea celui mai vechi partid politic din România, primarul Ioan Popa, în calitatea sa de președinte al Organizației Municipale Reșița și prim-vicepreședinte al filialei județene PNL, a transmis azi un mesaj public colegilor săi de partid.

„Înființat în anul 1875, Partidul Național Liberal împlinește, astăzi, 145 ani. În această perioadă, istoria partidului și istoria României se întrepătrund în momentele cele mai importante, cum ar fi: obținerea independenței de stat, ridicarea României la rang de regat, Războiul de întregire a neamului și crearea României Mari, adoptarea Constituției din 1923 sau relansarea economică după criza din 1929–1933.

Partidul Național Liberal a condus țara în momente foarte dificile, asigurându-i echilibru și stabilitate. Este o moștenire istorică ce ne obligă, pe toți cei care astăzi reprezentăm Partidul Național Liberal, să avem curajul și responsabilitatea de a continua modernizarea și reformarea României, asigurând continuarea parcursului democratic și european.

La mulți ani, PNL!
La mulți ani, dragi colegi liberali!”, este mesajul transmis azi de către liberalul Ioan Popa.

Recurs la istorie

Totodată, pe pagina de Facebook Popa Ioan, liderul liberalilor reșițeni punctează principalele momente din istoria PNL, așa cum sunt ele enumerate de Organizația Municipală Reșița a PNL, nu înainte însă ca Popa să sublinieze: „Cine își uită istoria nu are viitor! O lectură de 5 minute nu a făcut rău nimănui!”.

 

► Astăzi, Partidul Naţional Liberal ȋmplineşte venerabila vârstă de 145 de ani. Din 1875 ne aflăm în slujba românilor şi de istoria noastră se leagă unele dintre cele mai importante momente din istoria modernă a României: obținerea independenței de stat, ridicarea României la rang de regat, Războiul de întregire a neamului și crearea României Mari, adoptarea Constituției din 1923 sau relansarea economică după criza din 1929–1933.
Am condus ţara ȋn cele mai grele momente şi am obţinut cele mai mari rezultate, aşa că putem spune, fără să greşim, că liberalismul este fundamentul ideologic pe care s-a construit România modernă.

 Partidul Național Liberal a fost oficial fondat la data de 24 mai 1875, atunci când un grup de liberali, printre care Ion C. Brătianu, Mihail Kogălniceanu, A.G. Golescu, Gh. Vernescu, Ion Ghica, C.A. Rosetti, au pus bazele formațiunii politice care avea să marcheze istoria României moderne.

► În 1877, în timpul guvernării liberale, România și-a proclamat independența. După dobândirea independenței, guvernul condus de Ion C. Brătianu a pus bazele României moderne, asigurând o nouă Constituție dar și dezvoltarea economiei și a infrastructurii.
La 9 mai 1877, ȋn faţa Adunării Deputaţilor, mare liberal Mihail Kogălniceanu declara: „În stare de rezbel, cu legăturile rupte, ce suntem? Suntem independenţi; suntem naţiune de sine stătătoare.
Aşadar domnilor deputaţi, nu am cea mai mică îndoială şi frică de a declara în faţa Reprezentanţei Naţionale că noi suntem o naţiune liberă şi independentă.”

 În 1918, la finele Primului Război Mondial, România și-a împlinit obiectivul național al Marii Uniri, în timp ce la putere se afla tot un cabinet liberal. Transilvania, Basarabia și Bucovina s-au reunit cu România. Ion I.C. Brătianu, președintele PNL și premierul României, a condus atât negocierile pentru intrarea României în război, cât și delegația României la tratativele de pace de la Paris.
Cu aceste cuvinte a ȋntâmpinat Ion I.C. Brătianu delegația fruntașilor transilvăneni veniți la București să-i prezinte suveranului actul unirii: „Vă așteptam de o mie de ani și ați venit ca să nu ne mai despărțim niciodată. Sunt în viața unui neam clipe de fericire atât de mari încât ele răscumpără veacuri întregi de suferință. Bucuria noastră nu este bucuria unei singure generații. Ea este sfânta tresărire de bucurie a întregului popor român, care de sute și sute de ani a îndurat suferințele cele mai crude, fără să-și piardă credința neclintită în sosirea acelei zile care ne unește astăzi și care trebuia să vină, nu putea să nu vină.”

 Perioada interbelică a fost una prolifică pentru România și pentru liberali, care au promovat o nouă Constituție, printre cele mai avansate din Europa acelor vremuri, reforma agrară, organizarea administrativă unitară, o nouă legislație electorală. În perioada guvernărilor PNL, România a avut una din cele mai mari creșteri economice din lume (aproximativ 5.5%/an) și înregistra excedent bugetar.

 După cel de-al Doilea Război Mondial regimul comunist a dizolvat partidele politice democratice, inclusiv PNL, care și-a încetat activitatea în noiembrie 1947. Mulți dintre fruntașii liberali au murit în închisorile comuniste, plătind cu viața credința în principiile democratice și valorile liberale.

 În primele zile ale anului 1990, PNL s-a reînregistrat ca partid politic și a început o nouă etapă din existența sa politică.

 În timpul guvernării PNL dintre 2004 și 2008, România a atins un nivel de dezvoltare economică fără precedent, sub impulsul unor politici liberale, precum reducerea fiscalității şi încurajarea inițiativei private și a investițiilor.

 În 16 noiembrie 2014, Klaus Iohannis a fost ales președinte al României, devenind primul președinte liberal din istoria țării. În primul său mandat, Klaus Iohannis a blocat abuzurile PSD și a reuşit să păstreze direcția euro-atlantică a României.

 În 5 noiembrie 2019, Ludovic Orban a devenit premierul României şi pentru prima dată ȋn istorie, Partidul Naţional Liberal a reuşit să dețină atât postul de președinte cât și pe cel de prim-ministru.

 Astăzi, 24 mai 2020, ȋntr-o nouă perioadă de cumpănă, ȋn plină criză sanitară şi economică la nivel mondial şi cu o majoritate parlamentară ostilă, Partidul Naţional Liberal, conduce ţara obţinând rezultate la care România cu greu putea spera la ȋnceputul pandemiei.
România a depăşit vârful pandemiei fără ca sistemul medical să cedeze, fără a avea pierderile de vieţi omeneşti ȋnregistrate de state precum Marea Britanie, Italia, Spania sau Belgia, iar din punct de vedere economic, ȋn vreme ce economiile celorlalte state s-au prăbuşit, ţara noastră a avut cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană ȋn primul trimestru al anului 2020.

Continuați lectură

Cele mai citite