De necrezut: 30 la sută dintre angajații Spitalului Județean Reșița, inclusiv medici, au refuzat vaccinarea antigripală! Măsuri de ultimă oră luate de conducerea unității

Începând de săptămâna viitoare, accesul în incinta Spitalului Județean de Urgență Reșița va fi limitat, atât în ceea ce privește numărul vizitatorilor, cât și al intervalului orar în care aceștia pot sta în unitatea medicală. Măsurile fac parte dintr-un plan mai amplu de prevenire a îmbolnăvirilor și au fost luate în contextul în care se constată, la nivel național, o creștere a numărului focarelor de gripă.

„Vom spori măsurile igienico-sanitare și cele de dezinfecție, atât personalul, cât și aparținătorii vor purta obligatoriu echipament de protecție, stocurile necesare de mănuși, halate, bonete și măști faciale fiind asigurate de spital. De asemenea, având experiența epidemiei de gripă din 2019, încă din septembrie anul trecut au fost evaluate stocurile de medicamente antivirale necesare, în vederea suplimentării acestora, precum și a materialelor dezinfectante antispectice”, a explicat directorul medical al SJUR, Violeta Moroșoi. De asemenea, pe fiecare secție a spitalului a fost amenajat un salon izolator pentru cazurile cu potențial infecto-contagios.

Dacă echipa aflată la conducerea SJUR și-a făcut temele în lupta împotriva virusului gripal, nu același lucru se poate spune, din păcate, despre toate cadrele medicale ale spitalului. Aproape 200 dintre acestea au refuzat vaccinarea antigripală care a fost efectuată în cursul lunii noiembrie! Potrivit legii, cadrele medicale din spitale beneficiază de imunizare gratuită împotriva gripei și au întâietate, însă vaccinarea nu este obligatorie. Acest lucru ar trebui schimbat prin lege, crede managerul SJUR, Waldemar Murgu: „Din păcate, unii angajați ai spitalului au refuzat vaccinarea, ceea ce este inadmisibil. Eu cred că personalul care lucrează aici ar trebui obligatoriu să fie vaccinat, atât în interesul lor, cât și în cel al pacienților care, la o adică, pot contacta gripa de la ei. Din 1.200 de angajați ai spitalului, doar 835 au fost vaccinați. Printre cei care au refuzat vaccinarea se află aproape 200 de cadre medicale, motivele invocate fiind dintre cele mai diverse, de la cele de ordin religios până la cele legate de neîncrederea în vaccin”.

Până acum, la Spitalul Județean de Urgență Reșița au fost confirmate cu probe de laborator cinci cazuri de gripă, din peste 360 de suspiciuni.

Sursă foto: arhivă spital.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite