Chiar și în condiții de pandemie, festival în memoria lui Velişcu Boldea. Expoziție de costume populare și spectacol folcloric

Consiliul Județean Caraș-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin (CJCPCT CS) şi Teatrul de Vest Reşiţa organizează mâine, 23 februarie, de la ora 18.00, în sala de spectacole a Teatrului de Vest, cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Folcloric „Dor de cântec – In Memoriam Velişcu Boldea“.

Pentru public au fost puse la dispoziție 50 de locuri, cu respectarea condițiilor impuse de starea de alertă. Evenimentul programează o expoziție de costume populare din Banatul de Munte, în holul Teatrului de Vest Reșița, și un spectacol folcloric „Dor de cântec“ susţinut de Orchestra „Virtuozii Semenicului“ a CJCPCT CS, sub conducerea muzicală a lui Petrică Vița, în sala de spectacole a Teatrului de Vest. Soliști instrumentiști: Petrică Vița – taragot, Trăilă Domilescu – trompetă, Toma Tudor – saxofon, Adrian Marinescu – saxofon sopran, Marian Duțu – vioară, Costel Florea Pițigoi – saxofon și fluier, Răzvan Vaida – vioară, Alexandru Derleanu – taragot. Soliști vocali: Denisa Țanigoi, Ramona Vița și Mirabela Delia. Spectacolul va fi transmis live pe pagina de Facebook CJCPCT Caraș-Severin.

Velișcu Boldea, personalitate a Banatului de Munte, este cinstit în fiecare an de către organizatori. Împreună cu alți iubitori de folclor, a înfiinţat primul ansamblu de cântece şi dansuri de amatori din Caraş-Severin – „Semenicul”, la Caransebeş. „Tata Boldea”, cum i se spunea, împreună cu Ioan Ghiaur, Nistor Ghimboaşă, Iancu Laurenţiu şi Simion Samoilă au determinat creşterea valorii acestui colectiv şi impunerea lui în plan naţional şi internaţional.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite