Chinezăria din Dealul Lupacului are din nou probleme! Primarul Popa îi sare în ajutor președintelui Dunca

Ca orice chinezărie care se respectă, deponeul din Dealul Lupacului are din nou probleme de funcționare, la nici două lună de la lansarea sa (electorală) „la apă”.

Potrivit primarului Ioan Popa, nici n-a început activitatea bine la deponeu și s-a și stricat un alt aparat din Centrul de Management Integrat al Deșeurilor: „Am constatat mergând la noul deponeu că presa lor de reciclabil (plastic și hârtie) deja nu mai funcționează! Așteaptă să vină specialiști din Italia. Le dăm noi niște prese de la Reșița Curată (societatea municipalității, n.r.), pentru a nu opri activitatea”. Și are și motive să-și dorească să nu se oprească activitatea la deponeu. De când Brantner nu mai duce gunoiul la Oradea, a scăzut cu o treime prețul la colectarea deșeurilor menajere.

CITEȘTE ȘI: Construit de CJ cu bani europeni, CMID seamănă mai mult cu o chinezărie! Romeo Dunca spune că va face deponeul funcțional, chiar dacă va trebui să schimbe piesă cu piesă!

„Venim cu o veste bună, având în vedere că nu mai ducem gunoiul la Oradea, scade costul pe colectarea gunoiului. Adică de la aproximativ 9,5 milioane lei/an coboară acum la aproximativ 6,3 milioane lei/an pentru Brantner. Adică taxa de salubrizare scade cu 34%”, a anunțat primarul Ioan Popa în ședința de Consiliu Local de marți. Dar vestea bună vine și cu o atenționare din partea edilului, care spune că asociațiile de proprietari trebuie să se învețe să colecteze selectiv! „Vom accelera controalele pe ce duce omul la pubelă, să ne asigurăm că se colectează selectiv”, a precizat Popa.

Pentru că orașul a fost înfrumusețat printr-o serie de lucrări și amenajări urbane, primarul Reșiței a negociat cu Supercom, firma care se ocupă de salubrizarea domeniului public, să salubrizeze și Centrul Civic. În același timp, din contractul de salubrizare cu Supercom lipseau vreo 60 de străzi, pe care Supercom le curăța doar dacă primea comandă scrisă de la Primărie.

„Noi operăm la Reșița cu doi operatori: Bratner și Supercom. Foarte multă vreme n-am avut timp de asta, am avut foarte multe străzi care nu erau în contractul cu Supercom și erau igienizate doar pe bază de comandă. Acum am cerut Supercom servicii suplimentare: locul de joacă se spală zilnic, Centrul Civic – de două ori pe săptămână, străzile din Luncă, așa că am cerut să introducă toate aceste obiective în contract (64 de străzi, parcurile, promenada, Centrul Civic). Cresc cu puțin și costurile, de la 1,2 milioane lei la 1,9 milioane lei pe an, dar reșițenii merită un oraș curat”, a mai spus primarul Ioan Popa.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite