Cinci restaurante din centrul Reșiței, închise temporar de Protecția Consumatorilor!

 

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Vest a desfășurat un control operativ la șapte restaurante din zona centrală a Reșiței. Comisarii au găsit nereguli la toate unitățile verificate, iar cinci dintre acestea au fost temporar închise.

 

Soho, Maestro’s, Craft, Del Centro, Gastro, Mood și Reschitza Pub sunt cele șapte restaurante din Centrul Civic al Reșiței care au fost verificate, marți, 3 octombrie, de o echipă din cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Vest. La cinci dintre acestea, abaterile constatate au fost atât de grave încât comisarii au dispus, pe lângă alte măsuri, și oprirea temporară de prestări servicii până la remediere. Este vorba despre restaurantele: Del Centro, Gastro, Reschitza Pub, Soho și Maestro’s.

 

 

În timpul controalelor, comisarii CRPC Vest au găsit: insecte vii și moarte în blocul alimentar (bucătărie); produse preparate și materii prime lipsite în totalitate de elemente de identificare-caracterizare necesare determinării conformității acestora; diverse preparate cu modificări organoleptice; condiții de depozitare recomandate de producător nerespectate, spațiu de preparare insalubru; spații de depozitare, refrigerare și congelare neigienizate; materii prime în afara datei limite de consum (expirate). De asemenea, a fost constatată și nerespectarea ordinului ANPC privind furnizarea de informații despre produsele finite (mâncăruri).

 

 „Este inacceptabil cum înțeleg anumiți operatori economici să-și desfășoare activitatea. Mizeria, insectele și produsele neconforme nu au nici o justificare”, a declarat comisar șef al CRPC Vest, Mihai Alin Gubandru.

 

În total, CRPC Vest a aplicat zece amenzi contravenționale în cuantum de 40.000 de lei și șapte avertismente. De asemenea, pe lângă închiderea temporară a celor cinci restaurante, a fost dispusă oprirea definitivă de la comercializare și retragerea de la consumul uman a produselor neconforme și propunerea de încetare a practicilor comerciale incorecte pentru pentru toate cele unități.

 

 

Sursă foto/video: CRPC Vest

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available