Grafică și pictură la Muzeul Banatului Montan. Artistul Botond Részegh expune în premieră la Reșița

 

Muzeul Banatului Montan din Reșița invită publicul iubitor de artă la vernisajul expoziției de grafică și pictură „Everyday Drawings”, semnată de artistul plastic Botond Részegh din Miercurea Ciuc.

 

Botond Részegh, unul dintre cei mai activi artiști din România din generația sa, vine la Reșița cu o expoziție – „Everyday Drawings” – ce duce privitorul în lumea de zi cu zi a creației artistice, în spațiul individual al atelierului, narând o experiență autobiografică. „Această inserție extrem de personală în laboratorul artistic are capacitatea de a construi o relație pe cât de stranie, pe atât de normală a artistului cu publicul. Expoziția reprezintă de fapt o serie de lucrări de grafică și pictură care redau o stare de încordare, anxietate, de disconfort receptată în raport ceilalți sau cu sine. Fără a înfățișa în mod direct o agresiune, lucrările induc privitorului o stare de tensiune, prin dinamică, cromatică, prin structura compozițională, prin contraste cromatice sau fizionomice; fiecare imagine redă un tip de încordare prin descrierea unor posturi anatomice nefirești, declamator contorsionate”, spune Ana Negoiță, curatorul expoziției ce va fi vernisată, astăzi, 5 octombrie, ora 18.00, la Muzeul Banatului Montan.

 

Născut în 1977 la Miercurea Ciuc, Botond Részegh se manifestă în diverse medii artistice – pictură, grafică, fotografie – și s-a impus drept un nume de referință în zona muzeală și a galeriilor de artă din România sau internaționale.

 

Expoziția de la Reșița este realizată cu sprijinul Muzeului Banatului Montan, Primăriei Reșița, Consiliului Județean Caraș-Severin și Primăriei Miercurea Ciuc.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available