CJSU Caraș-Severin a hotărât: Restricții impuse în municipiul Reșița și în 11 comune din județ

Reunit în ședință extraordinară în această seară, CJSU Caraș-Severin a adoptat o serie de măsuri pentru diminuarea impactului riscului epidemiologic generat de pandemia COVID-19. Însă, spre deosebire de alte județe, în ciuda creșterii alarmante a numărului de cazuri, nu au fost impuse, deocamdată, restricții stricte în cele 12 unități administrativ-teritoriale, printre care și Reșița, în care a fost depășit pragul de 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori.

Municipiul Reșița și comunele Gârnic, Lupac, Văliug, Constantin Daicoviciu, Târnova, Zorlenţu Mare, Sacu, Bănia, Obreja, Caraşova şi Păltiniş sunt cele 12 unități administrativ-teritoriale din Caraș-Severin pe raza cărora în ultimele 14 zile s-a înregistrat o creștere a numărului de cazuri active de COVID-19, fiind depășit pragul impus de autorități de 1,5 îmbolnăviri la 1.000 de locuitori. Din această cauză, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin, întrunit astăzi pentru a analiza situația epidemiologică, a stabilit o serie de măsuri restrictive care, însă, nu merg până la sistarea activității restaurantelor sau interzicerea adunărilor religioase, așa cum s-a întâmplat în alte județe. Restricțiile vor fi ridicate în momentul în care la nivelul unei localităţi incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile va fi mai mică sau egală cu 1,5 la 1.000 de locuitori.

Măsurile care vor intra în vigoare începând de mâine, 8 octombrie, în Reșița, Gârnic, Lupac, Văliug, Constantin Daicoviciu, Târnova, Zorlenţu Mare, Sacu, Bănia, Obreja, Caraşova şi Păltiniş  sunt următoarele:

  1. Se interzice comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și/sau nealcoolice în unitățile/spațiile special destinate de tipul restaurantelor şi cafenelelor, dispuse în interiorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturi alcoolice și nealcoolice, în intervalul orar 22:00-06:00. Unitățile/spațiile special destinate de tipul restaurantelor şi cafenelelor au obligaţia de a afişa la loc vizibil informaţii privind normele de protecţie sanitară pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. La intrarea în unitățile/spațiile special destinate de tipul restaurantelor şi cafenelelor se va măsura temperatura fiecărei persoane care are acces în acestea.
  2. Se interzice desfășurarea activității cu publicul pentru operatorii economici care efectuează activități de jocuri de noroc, în intervalul orar 22.00-06.00.
  3. Se interzice organizarea de evenimente private, în restaurante, cafenele, saloane de evenimente, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 50 de persoane, cu respectarea regulilor de distanțare fizică.
  4. Organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localităţi. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin recomandă cetăţenilor judeţului să nu participe la evenimente religioase în afara localităţii de domiciliu, pentru evitarea pericolului generat de infectarea cu COVID-19.
  5. Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi: proximitatea unităţilor de învăţământ (pe o distanţă de 100 de metri faţă de unitatea de învăţământ), piețelor agroalimentare, târgurilor, expoziţiilor, târgurilor de produse tradiţionale şi vânzare de alte bunuri, piețelor de vechituri, zonelor de așteptare (stații de autobuz, de autocar, peroane, gări şi autogări şi altele asemenea), alte evenimente publice.

Potrivit unei hotărâri adoptate în cadrul aceleiași ședințe, ultimele două măsuri, cele referitoare la activitățile religioase și la obligativitatea purtării măștii de protecție, vor fi valabile, începând tot de mâine, la nivelul tuturor localităților din Caraș-Severin.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a dispus, totodată, și continuarea acțiunilor de patrulare și control în restaurante, cafenele, mijloace de transport, târguri, piețe, oboare, stații de autobuz, gări, autogări, în perimetrul unităților școlare, atât în vederea verificării modului de implementare a măsurilor dispuse, cât și pentru verificarea respectării normelor de protecţie sanitară, în scopul prevenirii răspândirii coronavirusului.

ULTIMA ORĂ (2 noiembrie 2020, ora 23.30)

Masca de protecție, obligatorie în toate localitățile din Caraș-Severin!

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite