Cod galben de inundații în Caraș-Severin

Risc de inundații pe două râuri din Caraș-Severin. Hidrologii au emis cod galben valabil din această seară de la ora 22.00.

 

Atenționarea hidrologică de tip cod galben de inundații este valabilă pentru intervalul: marți, 13 aprilie, ora 22.00 – joi, 15 aprilie, ora 12.00, și vizează mai multe bazine hidrografice din partea de vest a țării, printre care și două din Caraș-Severin.

 

Având în vedere prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, potrivit căreia sunt așteptate precipitații importante cantitativ, hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundații pentru râurile Bârzava și Caraș, atât pe teritoriul județului nostru, cât și în Timiș. În județul vecin, codul galben vizează și râurile Bega și Timiș.  Potrivit hidrologilor, „în aceste patru bazine hidrografice, ca urmare a precipitaților și a cedării apei din stratul de zăpadă din zona montană, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție”.

 

Debitele și nivelurile cursurilor de apă vizate de atenționarea hidrologică în vigoare sunt monitorizate în permanență de specialiștii Administrației Bazinale de Apă Banat. Totodată, aceștia atenționează autoritățile locale să îndepărteze depozitele de deșeuri de pe maluri sau din albiile râurilor, deoarece acestea pot bloca scurgerea apelor și pot provoca inundații cu caracter local.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available