Cod galben de inundații în Caraș-Severin

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, miercuri, o avertizare Cod galben de inundații pe râuri din 20 de județe, valabilă în următoarele 24 de ore.

Hidrologii INHGA spun că avertizarea este valabilă în județele Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Cluj, Sălaj, Harghita, Mureș, Sibiu, Alba, Timiș, Caraș-Severin, Covasna, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Buzău, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea.

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile din bazinele hidrografice: Timiş – bazin superior amonte S.H. Lugoj, Pogăniş – bazin superior (judeţele Timiş şi Caraş-Severin).

Atenţionarea vizează ȋn principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele Maramureş, Bistriţa – Năsăud, Suceava, Neamţ, Harghita şi Argeş.

Avertizarea este valabilă până joi, 11 iunie, la ora 14.00.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite