UPDATE. INDOLENȚĂ PESEDISTĂ. Hurduzeu și ai lui consilieri județeni au mai încălcat o dată legea!

Doar o săptămână a trebuit să treacă de când am scris despre ticăloșia și prostia actualei majorități politice din Consiliul Județean Caraș-Severin, că Hurduzeu and comp. au și produs dovada unei noi mostre de prostie. Cauzată acum de indolență.

După ce instanța s-a pronunțat, în februarie 2020, asupra constituirii ilegale (în 2017) a Consiliului de Administrație (CA) de la Aquacaraș, revocarea acestuia trebuia urmată de numirea unui nou CA. Și cine să facă asta, dacă nu același acționar majoritar al companiei de apă și canalizare, Consiliul Județean, prin pesediștii din CJ care au reușit performanța de a alege și menține în funcție, aproape trei ani, un CA ilegal?

O lună și jumătate, termen standard de incubație a prostiilor 

Așadar, pus în fața unei situații unicat, aceea ca principala societate comercială de interes public pe care o patronează să rămână fără Consiliu de Administrație, CJ-ul condus de președintele Silviu Hurduzeu și ai săi colegi de partid au întors problema pe toate părțile, iar după o lună și jumătate, au stabilit ce-i de făcut. Și-au mandatat reprezentantul în Adunarea Generală a Acționarilor de la Aquacaraș să numească un nou CA la ședința AGA din 15 aprilie. Rezultatul? Un mare zero barat! Reprezentantul CJ Alexandru Vichentie Albu a dispus doar revocarea CA (revocare intrată, de fapt, în vigoare încă de la decizia instanței din februarie) și a aflat că nu poate desemna un nou Consiliu de Administrație în termenii prevăzuți în mandatul de reprezentare primit de la CJ! Albu s-a întors, deci, la Hurduzeu cu coada între picioare, după ce i s-a demonstrat în ședința AGA că mandatul său a fost gândit greșit.

Lui Hurduzeu și mâinii drepte a acestuia în materie juridică (și nu numai), secretarul județului Darian Ciobanu, le-a trebuit altă lună și jumătate ca să hotărască ce să facă Albu, în numele Consiliului Județean, la următoarea întrunire a acționariatului Aquacaraș. Astfel că săptămâna trecută, la ședința AGA din 2 iunie, Alexandru Vichentie Albu, talonat îndeaproape de vicepreședintele CJ Flavius Nedelcea, a pus în aplicare noul mandat primit. Și, așa cum vă informam atunci, a dispus numirea interimară, pe 3 luni, a unui Consiliu de Administrație provizoriu. Drept urmare, misiune îndeplinită? Da. Însă și misiunea asta primită de la Hurduzeu, Nedelcea și tovarășii lor din CJ s-a dovedit a fi una pe lângă lege!

Ce spune legea

Societatea comercială Aquacaraș operează pe bază de contract de delegare de gestiune și exploatează mai multe sisteme zonale de alimentare cu apă și canalizare din județ. În consecință, compania funcționează în baza OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

La Secțiunea a 2-a, administrarea întreprinderilor publice – societăți comerciale, articolul 28, OUG 109 stipulează la ultimul punct: „Mandatul administratorilor numiți ca urmare a încetării, sub orice formă, a mandatului administratorilor inițiali coincide cu durata rămasă din mandatul administratorului care a fost înlocuit”. Or, săptămâna trecută, reprezentantul CJ fusese mandatat să pună un CA pe trei luni, și nu unul valabil până la sfârșitul mandatului inițial, de 4 ani!

După lupte seculare, Dumnezeu le-a dat pesediștilor mintea de pe urmă, făcându-i să citească, abia zilele acestea!, OUG-ul în baza căruia funcționează Aquacaraș. Așa se face că ieri, 9 iunie, AGA de la Aquacaraș s-a mai întrunit o dată, ca să modifice hotărârea adoptată în 2 iunie! Astfel, mandatul administratorilor desemnați săptămâna trecută nu va dura doar 3 luni, ci… cu un an mai mult! Mai exact, până în august 2021, când se vor împlini 4 ani de la numirea în 2017 a acelui CA prin încălcarea legii.

Ședința AGA de ieri a fost convocată fără surle și trâmbițe, ca nu cumva să aflăm că Hurduzeu și ai lui au încălcat legea și acum, în iunie 2020. Iată că s-a aflat.

CITEȘTE ȘI: TICĂLOȘIE, PROSTIE sau ȘI, ȘI? Majoritatea PSD-PMP din CJ Caraș-Severin a instituit 3 ani de ILEGALITATE la Aquacaraș!

UPDATE, ora 16.55

La câteva ore după apariția acestui articol în resita.ro, au fost postate în spațiul public hotărârile Adunării Generale a Acționarilor de la Aquacaraș adoptate în 2 iunie și 9 iunie!

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available