Cod portocaliu de inundații pe Bârzava, Caraș, Nera și Cerna

 

Având în vedere precipitațiile înregistrate în ultimele 24 de ore și cele prognozate, precum și propagarea viiturilor formate anterior, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a prelungit și extins avertizările hidrologice cod galben și portocaliu pentru mai multe sectoare de râuri din bazinele hidrografice din Banat.

 

Potrivit estimărilor hidrologilor, în următoarele 48 de ore sunt așteptate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare pe râuri din bazinele hidrografice Bârzava, Caraș, Nera, Cerna, Timiș și Moravița.

 

Astfel, până mâine, 4 aprilie, ora 12.00, este instituit cod portocaliu pe râul Bârzava – sector aval confluență cu râul Fizeș. Sub avertizare cod portocaliu se vor afla și râurile Caraș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Nera și Cerna – afluenții aferenți sector aval acumularea Herculane, în intervalul 4 aprilie, ora 09.00 – 5 aprilie, ora 12.00. De asemenea, până miercuri, 5 aprilie, ora 24.00, este în vigoare și o avertizare cod galben de inundații pe râurile din bazinele hidrografice: Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior.

 

CITEȘTE ȘI: Inundații în mai multe zone din Caraș-Severin. Pericolul nu a trecut [VIDEO]

 

Potrivit datelor comunicate de Dispeceratul Sistemului de Gospodărire a Apelor Caraș-Severin, la această oră, în Caraș-Severin se înregistrează depășiri ale cotelor de atenție doar pe râul Sebeș în zona localității Turnu Ruieni.

 

 

 

Facebook Comments

Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite