Formare profesională gratuită pentru cadrele didactice din creșe. Programul e derulat prin Casa Corpului Didactic Caraș-Severin

 

Cadrele didactice încadrate pe posturi de educator-puericultor, care au absolvit liceul pedagogic – specializarea educatoare sau învățătoare ori cursuri de licență – specializarea pedagogia învățământului preșcolar și primar, vor putea participa gratuit la un program de formare oferit de Ministerul Educației: Abilitare curriculară pentru educația timpurie.

 

În județul Caraș-Severin, programul de formare Abilitare curriculară pentru educația timpurie, dedicat cadrelor didactice încadrate în anul școlar în curs pe postul de educator-puericultor, se va derula în perioada aprilie-mai. Potrivit unei adrese transmise de Ministerul Educației, persoanele care doresc să urmeze acest program de formare gratuit trebuie să fie absolvenți ai liceului pedagogic sau ai unei școli echivalente, specializarea învățătoare sau educatoare sau să fie absolvenți cu diplomă de licență în specializarea pedagogia învățământului primar și preșcolar. Pe lângă acestea, la programul de formare pot participa și alte categorii de cadre didactice.

 

„Programul de formare Abilitare curriculară pentru educația timpurie este adaptat și pus la dispoziție de către proiectul ETIC, fiind derulat de Ministerul Educației în parteneriat cu casele corpului didactic din toate județele țării. Formatorii sunt membri ai Corpului Național de formatori în domeniul educației timpurii. Important de menționat este faptul că prima serie de cursanți poate urma acest program gratuit, costurile fiind suportate din bugetul unității de învățământ din care provin. La finalul programului, care durează 80 de ore, fiecare cursant va primi, din partea Casei Corpului Didactic Caraș-Severin, un certificat care îi conferă dreptul de a ocupa funcția didactică de educator-puericultor“, a declarat directorul Casei Corpului Didactic Caraș-Severin, Ionuț Gârtoi.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite