Cod Portocaliu de viscol în zona montană din Caraș-Severin

Meteorologii au emis miercuri, 6 mai, noi alerte de vremea rea, valabile până joi seara aproape în toată țara. La munte va intra în vigoare o alertă Cod Portocaliu, care anunță vânt cu rafale de 140 km/h.

Pentru intervalul miercuri, ora 13.30 – joi, ora 21.00, ANM a emis o informare generală, în care anunță în cea mai mare parte a țării intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de peste 45…55 km/h. La munte rafalele vor depăși 60-70 km/h și se vor semnala precipitații mixte.

De asemenea, miercuri, între orele 13.30 – 21.00, pentru zona montană înaltă, meteorologii au emis o alertă cod galben care anunță vânt cu intensificări la rafale de peste 90-100 km/h.

Temporar, la altitudini de peste 1700 m, se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare și local va fi viscol, anunță ANM, citată de ISU Semenic.

Codul Portocaliu pentru județul Caraș-Severin intră în vigoare joi, la ora 2.00 și expiră la ora 21.00, anunțând în zona montană înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură intensificări puternice ale vântului, cu viteze la rafală de 120-140 km/h. Temporar va ninge slab, iar ninsoarea va fi viscolită. Sunt vizate județele Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj, Vâlcea, Alba, Sibiu, Argeș, Brașov, Dâmbovița, Prahova, Covasna, Buzău și Vrancea.

Sursă foto: Josep Castells – Unsplash

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite