COVID-19. Crește numărul persoanelor carantinate în Caraș-Severin. Autoritățile au mai deschis un centru

Aproape 300 de persoane se află, în momentul de față, în carantină în Caraș-Severin. Numărul acestora a crescut după ce, numai în primele zile ale acestei luni, au fost plasate în carantină peste 90 de persoane. Autoritățile din Caraș-Severin au fost nevoite să deschidă încă un centru pentru cazarea acestor persoane, pe lângă cele de la Băile Herculane și Reșița.

În ultimele 24 de ore, în centrele de carantină din Caraș-Severin au ajuns 13 persoane, după ce, de la începutul acestei luni, alte 82 au fost carantinate. 10 persoane au ieșit în ultimele 24 de ore din carantină, astfel încât, în prezent, numărul celor aflați în cele două centre din Caraș-Severin este de 292.

Condiții bune în carantină

Noul centru de carantinare a fost deschis în incinta unui hotel din Caransebeș. Aici au fost aduse, deja, 40 de persoane. Autoritățile au mai pregătit și o altă locație, aparținând aceleiași unități, pentru eventualitatea în care va crește, în continuare, numărul persoanelor care trebuie plasate în carantină.

Condițiile hoteliere din centrul de carantină de la Caransbeșe, începând cu curățenia și terminând cu modul de distribuire a alimentelor, au fost verificate, astăzi, de directorul DSP Caraș-Severin, Romeo Dumitrescu. Acesta „a purtat discuții cu medicul epidemiolog Adrian Struț, cu conducerea unității hoteliere și cu reprezentanții dispozitivului de jandarmi care supraveghează obiectivul. Mai mult, a discutat și cu câteva dintre persoanele carantinate venite din Germania, care s-au declarat mulțumite de condițiile de cazare, cu igienă foarte bună, de calitatea hranei și de amabilitatea personalului, față de care nu au nimic să reproșeze. De asemenea, s-a asigurat că există detectoare pentru alarmare în situații de incendiu și celelalte condiții prevăzute pentru a asigura deplina securitate a persoanelor aflate în carantină”, informează DSP Caraș-Severin.

Cazuri COVID-19 confirmate? Datele sunt diferite, în continuare

În ceea ce privește evoluția cazurilor confirmate de COVID-19 în Caraș-Severin, autoritățile, DSP, GCS, INSP, nu au reușit, încă, să se pună de acord asupra numărului total al acestora. GCS a anunțat, astăzi, 108 cazuri, după ce ieri comunicase 109! Iar DSP raportează 107, față de 104 ieri. Potrivit instituției județene, în ultimele 24 de ore, două persoane diagnosticate cu COVID-19 au fost declarate vindecate și au fost externate. În momentul de față, în spitalelele din Caraș-Severin sunt internate 27 de persoane cu COVID-19, iar alți 2 cărășeni sunt tratați în spitale din alte județe.

La nivel național, „până astăzi, 6 mai, au fost confirmate 14.107 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 5.788 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 858 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat”, informează GCS.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite