Colectarea selectivă a deşeurilor înseamnă cheltuieli mai puţine pentru fiecare cetăţean

 

De ce să selectăm? Aceasta este enigma caransebeșenilor, dar și a edililor din orașul de pe Timiș și Sebeș. Colectarea selectivă este una dintre etapele reciclării, împreună cu separarea și procesarea unora dintre componentele deșeurilor, informează Transal Urbis Caransebeş.

 

Practic, aproape toate materialele ce compun deșeurile se pot recicla și valorifica, dacă cetăţenii sunt atenți la modul în care fac acest lucru: hârtia, sticla, plasticul, aluminiul, metalul sau lemnul. Iar municipalitatea încearcă să-și convingă cetățeni să colecteze selectiv și să încurajeze reciclarea.

 

Uniunea Europeană a impus tuturor țărilor membre un standard cu privire la  reciclare. 50% din deșeurile colectate trebuie să fie deșeuri selective, iar dacă nu ajungem la acest prag, fiecare primărie va plăti o taxă (amendă), care este decontată din bugetul local. Suma plătită anual de către administrația locală, sub această formă, nu este deloc neglijabilă.

 

Transal Urbis, ca operator de salubritate, colectând selectiv deșeurile, le poate valorifica, iar o parte din sumele obținute se întorc în bugetul Primăriei Municipiului Caransebeş.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite