Colet cu șase kilograme de „cristal” din Olanda, expediat printr-o firmă de curierat. Drogurile au fost ridicate de DIICOT la Reșița

 

Doi bărbați din Galați au ajuns în arestul Inspectoratului de Poliție Caraș-Severin, fiind cercetați pentru introducerea în ţară a unor droguri de mare risc. Aceștia ar fi expediat drogurile din Olanda printr-o firmă de curierat și ar fi urmat să preia coletul de la sediul firmei din Reșița.   

 

Cei doi bărbați din Galați, de 28, respectiv 30 de ani, au căzut în plasa polițiștilor în noaptea de vineri spre sâmbătă, în timpul unui control în trafic, pe strada Făgărașului din Reșița. La vederea semnalului regulamentar de oprire efectuat de unul dintre polițiști, bărbatul aflat la volan a accelerat, acroșând două autoturisme parcate, iar cel aflat pe scaunul din dreapta a coborât și a fugit. În cele din urmă, polițiștii au reușit să oprească autoturismul, în care au descoperit o țigaretă confecționată artizanal cu canabis, un plic cu aceeași materie vegetală și un aparat de vidat. Iar la testarea cu aparatul Drager, atât șoferul, cât și pasagerul, care a fost depistat în apropiere, au avut valori pozitive la consumul unei substanțe din categoria drogurilor de mare risc. De asemenea, asupra celor doi bărbați au fost găsite sume importante de bani – 15.700 de euro și 1.100 de lei – și șase telefoane mobile.

 

 

Pe fir au intrat, în cursul aceleiași nopți, polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate și cei de la Serviciul Criminalistic, pentru a afla ce căutau cei doi gălățeni drogați pe o stradă din Reșița în miez de noapte. Din cercetări a reieșit că aceștia urmau să ridice, de la o firmă de curierat din oraș, un colet cu droguri de mare risc – „cristale” 3-CMC – pe care tot ei l-ar fi expediat din Olanda, urmărind, apoi, autoutilitara de transport până la Reșița, pentru a se asigura că livrarea se face în condiții sigure. În urma investigațiilor efectuate în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, polițiștii rutieri au identificat autoturismul care ar fi efectuat transportul internațional de colete, în interiorul acestuia descoperind un pachet cu șase pungi vidate, ascunse printre produse alimentare, ce conţineau o substanţă de culoare alb-cristalin, în cantitate totală de șase kilograme de droguri de mare risc 3-CMC. Drogurile ar fi urmat a fi comercializate către consumatori din Galaţi şi judeţele limitrofe.

 

Cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Caraș-Severin a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, fiind cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere în ţară de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

 

 

Sursă foto: IPJ Caraș-Severin

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available