Comisarul-șef de poliție Flavian Savescu „recidivează”. A confiscat medalia de bronz la o competiție internațională de artă fotografică [FOTO]

Deși la prima vedere nu există nicio legătură între fotografia artistică și meseria de polițist, comisarul-șef Flavian Savescu dovedește că, totuși, realitatea este alta. Artist fotograf multiplu premiat la saloane naționale și internaționale, reșițeanul Flavian Savescu a „recidivat”, de această dată obținând, cu una dintre fotografiile sale, medalia de bronz la o expoziție internațională la care au participat peste 500 de fotografi.

 

„Maternal Care” și-a intitulat comisarul-șef de poliție Flavian Savescu, șeful Secției de Poliție Rurală Nr.1 Reșița, fotografia cu care a reușit să câștige, la sfârșitul lunii trecute, medalia de bronz la cea de-a cincea ediție a Expoziției Internaționale de Artă Fotografică Câmpina Exhibitions – ONYX 2021, la categoria „Color People”. „Fotografia ilustrează o mamă tradițională din România rurală, îngrijindu-și pruncul nou-născut, sub privirile copilei mai mari, într-un cadru de casă tradițională românească, reușind astfel să transmită prin intermediul fotografiei sale perfecțiunea și esența celui mai curat și puternic sentiment – dragostea de mamă”, își descrie autorul fotografia cu care a reușit să impresioneze juriul competiției în care au fost prezentate peste 8.000 de lucrări aparținând unui număr de 550 de autori, din 65 de țări.

 

 

Flavian Savescu și-a descoperit pasiunea pentru fotografie în urmă cu peste 25 de ani, la Școala de Agenți de Poliție din Câmpina. Aici a urmat profilul criminalistică și a deprins noțiunile de fotografie judiciară, astfel încât până la fotografia artistică nu a mai fost decât un pas. „Având la bază experiența de polițist criminalist, care presupune anumite calități precum meticulozitatea, privirea în ansamblu și atenția la detalii, dragostea pentru fotografie m-a determinat să mă perfecționez în acest domeniu și în 2017 am absolvit cursurile unui master în fotografie la Universitatea din Cluj-Napoca”, a declarat Flavian Savescu.

 

În 2015, alături de alți pasionați ai artei fotografice din Reșița, Flavian Savescu a fondat Foto Clubul Banatul Montan – reprezentant al Global Photographic Union, o asociație cu peste 1.200 de membri fotografi în întreaga lume. În ultimii șapte ani, polițistul-fotograf a câștigat peste 200 de premii și distincții la concursuri naționale și internaționale de profil și a organizat numeroase vernisaje și expoziții de fotografie pe plan local. Ultima dintre acestea a fost realizată anul trecut, sub denumirea „China în singurătate sau despre fotografia în pandemie”.

 

„Ne mândrim că un artist de un asemenea calibru ne este coleg, îl felicităm pentru reușitele sale și îi urăm mult succes în continuare, atât în cariera profesională, cât și în cea artistică!”, transmit reprezentanții IPJ Caraș-Severin.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available