Comorile milenare din Băile Herculane, puse în valoare cu investiții de milioane de euro [FOTO/VIDEO]

 

Patrimoniul arhitectural al milenarei stațiuni de pe Valea Cernei este readus, pas cu pas, la adevărata-i valoare. Meritele aparțin deopotrivă administrației locale și investitorilor privați încurajați de proiectele echipei conduse de primarul Cristian Miclău.

 

Fără îndoială, proiectele de investiții demarate de Primăria Băile Herculane, și puse în practică prin atragerea de fonduri europene, dau încredere investitorilor privați. Cel mai recent exemplu îl putem vedea în centrul istoric al stațiunii, acolo unde Hotelul Decebal renaște din ruinele unui trecut deloc îndepărtat.

 

Aflat într-un amplu proces de reabilitare și modernizare datorită investițiilor realizate de milionarul Nicolae Căpușan, patronul spectaculosului Sun Garden Resort din Cluj, Hotelul Decebal beneficiază de investiții de milioane de euro. Zilele acestea s-au finalizat lucrările la o parte din fațada hotelului, astfel că acum, după demontarea mai multor elemente din schelele care împresoară acest edificiu, poate fi admirată arhitectura deosebită a tronsonului principal al fațadei ce va fi reabilitată integral până la finalul anului 2024. Lucrările de modernizare a hotelului ar urma să fie finalizate în trei ani, moment în care „Decebal” va fi primul hotel de 5 stele din milenara stațiune.

 

 

Investițiile private din Băile Herculane se fac în același timp cu cele ale administrației locale, care redau și ele orașului atracția de odinioară. Reabilitarea Pieței Hercules, dar și a Pieței 1 Mai, a străzii Mihai Eminescu, a Parcului Vicol, a Podului de Beton și a podurilor din Pecinișca fac parte dintr-un proiect cu finanțare europeană prin care Primăria Băile Herculane a realizat investiții de peste 3 milioane de euro (15,6 milioane lei). Un alt milion de euro (mai exact, 5,4 milioane lei) a fost investit în reabilitarea vechiului pod de piatră, lucrările fiind finalizate în 2023. Și în acest caz banii au fost atrași de administrația locală din surse europene, pe proiectul „Reabilitare obiecte de patrimoniu pentru promovarea turistică a stațiunii Băile Herculane – Pod de piatră”.

 

Dar planurile de investiții din fonduri europene nu se opresc aici. Pentru anul 2024, edilul Cristian Miclău și echipa sa din Primăria Băile Herculane au pregătit alte și alte proiecte de modernizare și reabilitare urbanistică a orașului, despre care vom scrie la timpul potrivit.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite