Comună din Caraș-Severin cu 6,89‰ incidență a cazurilor de COVID-19! Autoritățile județene, soluție de nota 10 în ziua deschiderii noului an școlar

 

O comună din Caraș-Severin înregistrează de ieri, 12 septembrie, o rată de incidență cumulată a cazurilor de COVID-19 de peste 6‰. Cu toate acestea, deschiderea noului an școlar s-a desfășurat și aici cu prezența fizică a elevilor și preșcolarilor, datorită unei decizii inspirate a autorităților județene.

 

În comuna Pojejena, incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 pe ultimele 14 zile a crescut brusc, arată datele oficiale din sistemul Alerte ms.ro, la 6,89 la mia de locuitori, din cauza a 19 cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Conform reglementărilor în vigoare, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Caraş-Severin ar fi urmat să impună o serie de restricții speciale, printre care interzicerea desfășurării cursurilor școlare cu prezență fizică.

 

Membrii CJSU au analizat situația din Pojejena și au ajuns la concluzia că o astfel de măsură extremă nu se justifică. „Din cele 19 cazuri înregistrate în comuna Pojejena, 15 cazuri reprezintă un focar bine delimitat la Căminul de bătrâni din Belobreșca, sat aparținător comunei Pojejena. Ca urmare, Direcția de Sănătate Publică a calculat rata incidenței în comună ca fiind 1,45‰ de locuitori și nu va fi supusă la restricțiile din HG 932/2021 și nici conform Ordinului Ministerului Educației nr. 5196/2021”, precizează reprezentanții CJSU.

 

Ca atare, în toate localitățile din Caraș-Severin, școala a început azi, 13 septembrie, cu prezența fizică a elevilor și preșcolarilor, în niciun oraș sau comună din județ nefiind depășit, conform CJSU, pragul de 6 cazuri la mia de locuitori.

 

CITEȘTE ȘI: O comună din Caraș-Severin cu 10 cazuri de COVID-19 a fost exceptată de la impunerea măsurilor de restricție suplimentare

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available