Comunitatea locală se pune (din nou) în mișcare. Scopul: amenajarea în Reșița a unui centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități 

 

Fundația Comunitară Banatul Montan a dat startul unei noi ediții a evenimentului caritabil „Comunitate în mișcare”, organizat sub forma unei campanii sportive online care promovează un stil de viață sănătos. Banii strânși din taxa de participare la ediția 2021 vor fi folosiți pentru a susține amenajarea în Reșița a unui centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități.

 

„Puterea de a face bine e la tine” – acesta este mesajul prin care Fundația Comunitară Banatul Montan încearcă să pună din nou în mișcare comunitatea, cu un dublu scop: încurajarea unui stil de viață sănătos, prin practicarea sportului și a mișcării de orice fel, chiar și în condiții de restricții și distanțare socială, și încurajarea spiritului filantropic, prin susținerea unei cauze caritabile. Toți cei care se regăsesc în acest mesaj sunt așteptați să participe, până pe 15 octombrie, la una sau mai multe dintre activitățile propuse de organizatorii celei de-a doua ediții a evenimentului sportiv online „Comunitate în mișcare”: alergare – 125 km; mers – 125 km; înot – 25 km; ciclism – 250 km; deplasare în scaun cu rotile – 15 km.

 

„Fiind un eveniment online, nu există limite geografice, doritorii poți participa oriunde s-ar afla, pot folosi orice trasee doresc și au libertatea totală să practice oricare dintre activități în orice mediu: în oraș, în natură sau chiar la sala de sport sau bazin. De asemenea, tot ei decid ritmul în care completează probele: le pot parcurge treptat, puțin câte puțin pe parcursul celor trei luni sau le pot finaliza pe toate într-o singură zi”, transmit organizatorii.

 

Chiar dacă nu este o cursă competitivă, ci un exercițiu de participare comunitară, organizatorii au pregătit premii pentru participanți. Astfel, toți participanții înscriși vor intra automat în cele trei trageri la sorți, care vor avea loc în zilele de 15 august, 15 septembrie și 15 octombrie. La fiecare tragere la sorți vor fi oferite câte două premii ce constau în vouchere, produse și un weekend pentru două persoane în Banatul Montan, oferite de sponsorii evenimentului. De asemenea, participanții care vor finaliza o probă vor primi un voucher online în baza căruia pot primi un cadou oferit de unul dintre cei trei parteneri locali ai evenimentului, în limita unui număr prestabilit. Cei care vor finaliza două probe vor primi un voucher online în baza căruia vor putea ridica un tricou din locația partenerilor locali ai evenimentului, iar cei care vor reuși să finalizeze trei probe vor primi un tricou și vor beneficia de o înscriere gratuită la ediția 2021 a evenimentului sportiv „Alergând la pădure”.

 

În plus, participanții vor avea satisfacția că vor susține, prin achitarea taxei de înscriere, o cauză caritabilă. De această dată, este vorba despre amenajarea unui centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități în Reșița. „În momentul de față, la nivelul municipiului Reșița nu există un asemenea centru. Mai mult, activitățile de socializare și integrare a persoanelor cu dizabilități sunt extrem de rare, aproape inexistente. Centrul de zi își propune să ofere susținere persoanelor adulte cu dizabilități prin multiple acțiuni cu beneficii enorme: diverse forme de terapie, kinetoterapie, masaj sau terapie ocupațională cu un impact semnificativ asupra stării de sănătate; consiliere psihologică și suport informațional, esențiale pentru starea emoțională echilibrată a beneficiarilor și pentru a-i ajuta să își înțeleagă mai bine drepturile; activități de grup, recreative, cu rol de a întări relațiile între membrii comunității, de a da posibilitatea unor manifestări relaxante și de bună voie; alte activități de interes: ateliere tematice, consiliere vocațională, diverse cursuri de instruire. Toate aceste tipuri de servicii integrate oferă șansa persoanelor adulte cu dizabilități din Reșița la o viață cât mai aproape de normalitate”, transmit reprezentanții Fundației Comunitare Banatul Montan.

 

 

Toate informațiile referitoare la înscrierea în competiție și la modul de desfășurare sunt disponibile pe pagina evenimentului: https://comunitateinmiscare.ro.

 

Sursă foto: FB Comunitate în mișcare

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available