CONCURENȚĂ. Două grupuri de firme de renume din Austria și Franța au depus oferte pentru modernizarea infrastructurii de transport public din Reșița

 

Primăria Reşiţa anunţă încheierea perioadei de depunere a ofertelor pentru atribuirea lucrărilor la cele două proiecte ce vizează modernizarea infrastructurii de transport public în vederea reintroducerii tramvaiului. În cursă s-au înscris două asocieri de firme de renume internaţional pe piaţa de profil.

 

Asocierea Strabag – Mari Vila Com S.R.L. şi Asocierea TramWorks, care are ca lider firma Alstom, au depus oferte pentru achiziţia lucrărilor prevăzute în cadrul proiectelor derulate de Primăria Reşiţa din fonduri europene pentru „Modernizarea transportului public electric și amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat în municipiul Reșița, Faza 1 și Faza 2”.

 

„În acest moment, ofertele sunt în proces de evaluare urmând să se aleagă câștigătorul. Nu putem decât să urăm succes ambilor competitori! Ambele firme sunt lideri de pe piața mondială, având în portofoliu lucrări de referință în domeniul construcțiilor, traficului feroviar, infrastructurii rutiere și de electrificare”, anunţă reprezentanţii Primăriei Reşiţa.

 

Valoarea estimată a achiziției pentru ambele faze ale proiectului este de 166.663.926 lei. Faza 1 a proiectului presupune construcția a 3,7 kilometri de cale dublă de tramvai şi a instalației de cabluri de alimentare, amenajarea a şapte stații de tramvai moderne – cinci de tip median şi două cu peroane laterale, pentru asigurarea unor condiții de așteptare în siguranță, cu facilități de informare și acces, precum şi construcția unui depou pentru tramvaie. Iar în Faza 2, pe lângă construirea a 9,3 kilometri de cale de rulare simplă, cu instalaţiile aferente şi nouă staţii, vor fi reabilitate pasajele Doman și Libertății şi va fi amenajată infrastructura adiacentă de mobilitate urbană: carosabil modernizat, piste pentru biciclişti, trotuare şi zone pietonale, parcări şi zone verzi.

 

 

STRABAG SE este un grup european bazat pe tehnologie pentru domeniul construcțiilor, un lider în inovație, ale cărui servicii acoperă toate sectoarele din industria construcțiilor și cuprind întregul lanț de valori al construcțiilor – de la proiectare până la planificare, de la construcție până la crearea de facilități punctuale în funcționare. Având o rețea de filiale în multe țări europene, dar și pe alte continente, grupul de origine austriacă STRABAG este clasat pe una dintre primele trei poziții de pe piața construcțiilor din Austria, Germania, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Slovenia, Polonia, România și Croația. Activând în țara noastră din 1991, grupul de firme STRABAG are filiale în toate regiunile importante din România.

 

ALSTOM este un grup european cu sediul central în Franța, la Paris, care activează în domeniul producției și transportului energiei electrice și în infrastructura feroviară. În țara noastră este prezent de aproape 30 ani, având rol de pionierat pentru un transport feroviar modern și sustenabil prin proiecte inovatoare. Compania se mândrește cu mai multe premiere impresionante în transportul feroviar din România, cum ar fi: primul sistem de semnalizare ERTMS Nivel 2 instalat pe o linie feroviară convențională reabilitată: Frontieră-Curtici-Arad- Km 614; primul centru modern, complet automatizat, de management al traficului, la Arad – urmează cele de la Simeria și Brașov, care vor fi implementate tot de Alstom; primul sistem de semnalizare de tip CBTC instalat în România – Linia 5 a Metroului din București, prima fază dată în folosință în septembrie 2020.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available