„Reșița – Oraș cu trecut. Oraș de viitor!”. Apel al primarului Ioan Popa către comunitatea locală

 

Primarul Ioan Popa invită operatorii culturali, ONG-urile și asociațiile care doresc să se implice în organizarea de evenimente prilejuite de sărbătorirea a 250 de ani de industrie la Reșița să vină cu propuneri și să depună la primărie proiecte tematice în vederea finanțării. Printr-o hotărâre adoptată de aleșii locali, pentru astfel de inițiative civice se vor aloca 200.000 de lei.

 

„Dragi reșițeni,

 

Nu peste mult timp se vor împlini 250 de ani de când au fost aprinse primele două cuptoare înalte ale Reșiței, «Josephus» și «Franziskus».
Atunci, în data de 3 iulie 1771, a fost semnat certificatul de naștere al industriei reșițene. În sfertul de mileniu care a trecut, atât Reșița cât și industria sa au suferit necontenite transformări. Ele au crescut împreună, s-au bucurat și au suferit împreună. Acum, avem prilejul să sărbătorim această istorie extraordinară a orașului nostru.

 

Reșița, acest spațiu multicultural, fost mecanic șef al industriei românești, încearcă acum să-și construiască o nouă identitate, dar își respectă istoria, o serbează, și pune la loc de cinste cultura, tradițiile și oamenii acestui loc care au performat aducând valoare adăugată Reșiței prin tot ceea ce au făcut.

 

250 de ani de industrie reșițeană – este o performanță la care nu se putea ajunge fără multă muncă, pasiune și armonie socială, toate acestea devenind o stare de spirit caracteristică Reșiței și pe care suntem obligați să o transmitem generațiilor care ne urmează.
Trăim deci un moment unic și trebuie să-l sărbătorim împreună, făcând din el un eveniment important pentru fiecare piept în care bate o inimă de reșițean.

 

În acest sens, prin hotărârea Consilului Local Reșița, am validat granturi în valoare de 200.000 lei, ce vor finanța proiecte venite din partea comunității pe tema «250 ani de industrie reșițeană».

 

Invităm deci toți operatorii culturali, ONG-urile și asociațiile care doresc să se implice în organizarea acestor evenimente, să o facă cu încredere, să vină cu propuneri și să depună proiecte în vederea finanțării. Toate proiectele importante, care au legătură cu acestă temă, vor beneficia de sprijinul Primăriei Reșița.

 

Reșița – Oraș cu trecut. Oraș de viitor!”, este mesajul-apel transmis astăzi de primarul Reșiței, Ioan Popa.

 

Proiectele trebuie să abordeze tema celebrării a 250 de ani de industrie la Reșița, iar solicitările de finanțare au termen limită de depunere data de 31.05.2021. Ofertele se pot depune la Registratura Generală a Consiliului Local al Municipiului Reșița în zilele de luni – joi, între orele 8.00 – 16.00, iar în ziua de vineri între orele 8.00 – 13.30 sau online, la adresa de e-mail biroupresa@primariaresita.ro.

 

Condiții de eligibilitate

 

Pentru a putea participa la selecţie solicitantul trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: a) este persoană fizică autorizată, respectiv persoană juridică înfiinţată în conformitate cu prevederile legale (act constitutiv, statut şi actele patrimoniului iniţial, precum şi actele adiţionale după caz, certificatul de înscriere sau alte acte doveditoare ale dobândirii personalităţii juridice, etc.); b) nu are datorii la bugetul de stat sau la bugetul local (dovada se face cu: documente emise de instituţii/autorităţi competente ce gestionează bugetul de stat şi cel local, etc.); c) a respectat obligaţiile asumate prin contractele de finanțare nerambursabilă anterioare (dacă este cazul); d) face dovada existenţei unor surse de finanţare proprii sau atrase (dovada se face cu: scrisori de intenţie, extrase de cont bancar, contracte de sponsorizare, alte forme de sprijin financiar ferm din partea unor terţi etc.); e) să depună cererea de finanţare completă în termenul stabilit de autoritatea finanţatoare, împreună cu toate documentele specificate mai sus.

 

Ofertele culturale vor fi selecționate și finanțate nerambursabil cu respectarea prevederilor legale și ale Regulamentului de finanțare nerambursabilă de la bugetul local a programelor, proiectelor și acțiunilor culturale. Informații suplimentare referitoare la depunerea proiectelor pot fi găsite pe site-ul Primăriei Reșița, aici.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite