ISJ Caraș-Severin: „Astăzi este ultima zi de cursuri online pentru elevii din anii terminali”

 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis aseară că elevii din clasele terminale din învățământul gimnazial și liceal, a VIII-a și a XII-a/a XIII-a, profesional și postliceal se pot întoarce în efectiv complet, fizic, la școală, din 10 mai, indiferent de scenariul în care este localitatea. 

 

În ședința din 28 aprilie 2021, CNSU a adoptat Hotărârea nr. 25, potrivit căreia Ministerul Sănătății și Ministerul Educației sunt abilitate să emită un ordin comun de ministru pentru reluarea anului școlar în condiții de siguranță, cu respectarea următoarelor prevederi: a) permiterea participării zilnice cu prezență fizică la cursuri, a elevilor cu cerințe educaționale speciale, indiferent de clasă, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiția respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2; b) permiterea participării zilnice cu prezența fizică la cursuri a întregului efectiv al claselor a VIII-a și a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiția respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2; c) permiterea organizării orelor remediale, cu prezența fizică, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiția respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

 

Măsura va intra efectiv în vigoare după ce Ministerele Educației și Sănătății vor emite un ordin comun. Orele remediale urmează să se desfășoare și ele cu prezență fizică, indiferent de scenariul în care este localitatea, se arată într-un comunicat emis de Guvern.

 

Ca urmare a adoptării de către CNSU a Hotărârii nr. 25, Inspectoratul Județean Școlar Caraș-Severin, prin purtătorul de cuvânt Ion Chiosa, a transmis azi presei următoarele: „Elevii din clasele terminale se pot întoarce după vacanță în efective complete la școală, indiferent de scenariul în care se află localitatea! Elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a și cei din clasele terminale din învățământul profesional și postliceal pot veni la școală în efective complete începând din data de 10 mai, indiferent de scenariul în care se află localitatea, cu excepția zonelor aflate în carantină. Decizia a fost luată, miercuri seară, de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și va fi transpusă într-un ordin comun al Ministerelor Sănătății și Educației. De asemenea, se va permite participarea zilnică la cursuri, cu prezență fizică, a elevilor cu cerințe educaționale. Astăzi este ultima zi de cursuri online pentru elevii din anii terminali. Aceștia vor reveni la școală în data de 10 mai, iar elevii din celelalte clase în data de 5 mai”.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite