Gărâna Jazz Festival 2021, SOLD OUT! Biletele puse în vânzare pentru cea de-a XXV-a ediţie a festivalului, epuizate în câteva ore

 

Organizatorii Festivalului Internaţional de Jazz de la Gărâna au anunţat, în 28 aprilie, line-up-ul ediţiei din acest an, care va avea loc în perioada 7 – 11 iulie, în locaţia consacrată, Poiana Lupului, precum şi punerea în vânzare a biletelor, într-un număr redus, din cauza pandemiei. Acestea s-au epuizat în numai câteva ore, iar organizatorii speră să reuşească suplimentarea locurilor.

 

Gărâna Jazz Festival sărbătorește un sfert de secol de jazz la poalele Semenicului printr-o ediţie de excepţie care va aduce pe scena din Poiana Lupului maeștrii improvizațiilor jazz din diferite colțuri ale lumii, printre care unii în premieră la Gărâna.

 

„Pentru prima oară la Gărâna Jazz Festival, muzicianul tunisian Dhafer Youssef va face să răsune în Poiana Lupului, în prima zi de festival, «Sounds Of Mirrors» – oda sa închinată prieteniei și spiritelor înrudite care se reflectă reciproc în muzică. Toți muzicienii invitați anul acesta la festival sunt în mare parte înrudiți muzical. Toți au în comun un fel aventuros de a aborda muzica jazz: inspirându-se din muzica electronică, așa cum o fac Bugge Wesseltoft şi Sebastian Studnitzky, sau din muzica tradițională a țărilor natale, ca Avishai Cohen, Shri, Mohini dey, Trygve Seim, Lars Danielsson ori Vasko Atanasovski sau ca aventuroșii muzicieni japonezi și argentinieni de la Gaia Quatro. Înrudiți sub semnul virtuozității și inovării sunt Horea Crișovan (Vandercris) și Francesco Bearzatti  sau inegalabilii Nils Petter Molvaer și Eivind Aarset. Iar Vincent Peirani, Émile Parisien și David Helbock reușesc remarcabil să confirme că «funcția muzicianului de jazz este să simtă» (Lennie Tristano)”, explică Marius Giura, organizatorul Gărâna Jazz Festival.

 

Din cauza restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19, organizatorii festivalului au fost nevoiţi să pună în vânzare un număr limitat de bilete, doar 450, astfel încât să poată fi asigurate măsurile de distanţare socială. Acestea au fost disponibile începând de ieri, doar online, pe www.bilete.ro, şi doar sub sub forma abonamentelor pentru toată durata festivalului (cinci zile), la preţul de 450 de lei. Iar în numai câteva ore au fost epuizate.

 

„Dragi prieteni ai festivalului, abonamentele puse în vânzare pentru Gărâna Jazz Festival 2021 s-au epuizat. Ne dorim să suplimentăm numărul biletelor, dar acest lucru va fi posibil doar dacă autoritățile vor renunța la restricțiile actuale și vor stabili o creștere a numărului maxim de persoane care pot participa la un eveniment cultural în aer liber. Urmăriți-ne anunțurile pe facebook sau instagram. Sperăm să revenim cu vești bune luna viitoare!”, au anunţat, ieri, organizatorii festivalului.

 

Programul complet al celor cinci zile de festival este următorul:

 

miercuri, 7 iulie:

 • Vincent Peirani & Émile Parisien – Abrazo
 • Dhafer Youssef – Sounds of Mirrors

 

joi, 8 iulie:

 • Gaia Quatro
 • Trygve Seim Helsinki Songs
 • Avishai Cohen w/ Mark Guiliana & Elchin Shirinov
 • Vasko Atanasovski Quartet

 

vineri, 9 iulie:

 • Francesco Bearzatti Tinissima Quartet – Zorro
 • Shri & Bugge Quartet
 • Nils Petter Molvaer Band

 

sâmbătă, 10 iulie:

 • Helbock / Jansen / Studnitzky
 • Mohini Dey w. Gino Banks, Rhythm Shaw, Mark Hartsuch

 

duminică, 11 iulie:

 • Lars Danielsson Liberetto – Cloudland
 • Vandercris

 

Actualizările din programul festivalului și informațiile despre muzicieni, bilete, posibilitățile de transport în zonă și cazare la Gărâna sunt disponibile pe www.garana-jazz.ro.

 

Sursă foto: arhivă

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available