UPDATE. Rosso-nerii au jucat azi cu gândul la meciul decisiv de la Slobozia

 

CSM Reșița a încheiat la egalitate (1-1), astăzi, cu Gloria Buzău, la fel ca Unirea Slobozia (2-2) la Aerostar Bacău. Astfel că în meciul direct din ultima rundă, roș-negrii au de partea lor două variante din trei pentru a se califica la barajul pentru rămânerea în liga secundă la fotbal.

 

Jucătorii pregătiți de Adrian Falub au început prudent partida de azi din Valea Domanului, surprinși parcă și ei că, încă din minutul 5, Aerostar conducea pe Unirea. După primul sfert de oră, rosso-nerii au preluat însă controlul partidei. Golul a picat, totuși, abia în repriza secundă, la scurt timp după ce pe terenul din Bacău egalase echipa ialomițeană.

 

Nini Popescu îl găsește cu o pasă perfectă pe Buș lansat spre portarul advers, Laurențiu pătrunde în careu și este faultat în momentul șutului decisiv, în apropierea punctului cu var. Penaltiul este executat ca la carte, la rădăcina barei, de același Buș, astfel că, în minutul 64, Reșița avea asigurat rezultatul care îi garanta poll position-ul în duelul de la distanță cu Slobozia.

 

Peste 10 minute, însă, roș-negrii iau gol dintr-o fază fixă. Un corner executat la prima bară îl găsește nemarcat în careul mic, după o deviere pe lung, pe Perju, care îndeplinește o simplă formalitate. 1-1 în minutul 74, rezultat identic cu cel de la Bacău. Dar acolo, peste doar câteva minute, gazdele trec în avantaj din nou, astfel că minutul 80 găsește CSMR-ul cu doi pași înaintea Unirii.

 

Până la urmă, ialomițenii au reușit să egaleze, dar la Reșița echipa lui Falub nu a mai făcut nicio greșeală. Rămâne să sperăm că la fel va fi și în meciul din ultima etapă, atunci când rosso-nerii nu au voie să părăsească terenul învinși, dacă vor – și i-am văzut și azi că vor – să rămână pe locul 5 al Grupei B din play-out și să prindă astfel barajul pentru evitarea retrogradării.

 

Antrenorul Adrian Falub a subliniat după meci că „ocaziile mari, cinci-șase, le-am avut noi”, că CSM Reșița „a făcut un joc inteligent din punct de vedere tactic”, că „am știu să speculăm punctele lor slabe”, însă „ne-a lipsit pragmatismul”. Arătând că, deși „am întâlnit o echipă foarte tehnică a Buzăului”, „meritam să câștigăm acest joc”, Falub a subliniat că el crede în continuare în salvarea de la retrogradare, dar, pentru aceasta, „trebuie să eliminăm din greșeli”.

 

Au jucat azi pentru CSM Reșița: Zimmermann – Szijj, Dumitraș, Sălcianu, Sima – Dat (59, Chera), Breșneni (80, Danci), Boboc, Al. Dulca – L. Buș (78, Visnakovs), N. Popescu.

 

Confruntarea decisivă din ultima etapă dintre Unirea Slobozia și CSM Reșița va avea loc sâmbătă, 8 mai, de la ora 11.00, într-o partidă care cel mai probabil va fi televizată de Digisport. Dar de la care nu vor lipsi și suporteri Guardia Ultra. „Vom fi cu voi mereu,/ Nu vă vom lăsa la greu” și „Nu vă fie frică,/ Reșița nu pică”, au transmis aceștia echipei la finalul meciului, aflându-se ca de obicei la liziera ce străjuiește Tribuna a 2-a a Stadionului Mircea Chivu. Acolo de unde, supravegheați îndeaproape de jandarmi, i-au încurajat și astăzi pe jucătorii rosso-neri.

 

UPDATE, 4 mai, ora 18.15

 

Potrivit prosport.ro, televiziunile deținătoare de drepturi TV au decis să nu transmită nicio partidă din ultima etapă a play-out-ului ligii secunde! S-a preferat televizarea, sâmbătă, de la ora 11.00, a meciului tur de baraj de promovare din Liga 3 dintre Mostiștea Ulmu și Steaua.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available