Ursuleţul găsit lângă Hotelul Roman din Băile Herculane a ajuns la orfelinatul din Munţii Hăşmaş

 

Puiul de urs găsit miercuri într-un tomberon lângă Hotelul Roman din staţiunea Băile Herculane a fost preluat în cursul zilei de joi de specialiştii Centrului pentru Reabilitarea Urșilor Orfani şi transportat la singurul orfelinat pentru puii de urs din Europa, în judeţul Harghita.

 

A fost o adevărată mobilizare de forţe pentru salvarea puiului de urs rătăcit în staţiunea Băile Herculane. Iniţial, acesta a ajuns în grija angajaților administrației Parcul Național Domogled – Valea Cernei. Aceștia au iniţiat toate procedurile specifice în astfel de situaţii şi au alertat Garda de Mediu şi Direcţia Sanitar Veterinară. Totodată, i-au alertat pe reprezentanţii WWF din Reșița pentru a intermedia legătura cu specialiștii de la Centrul pentru Reabilitarea Urșilor Orfani din judeţul Harghita, care au transmis cum pot fi acordate primele îngrijiri ursulețului, până la preluarea lui.

 

 

Ursuleţul, care, potrivit specialiştilor, nu are mai mult de trei luni şi este perfect sănătos, a fost preluat de echipa Centrul pentru Reabilitarea Urșilor Orfani şi transportat la peste 500 de kilometri distanţă, în centrul situat în Munţii Haşmăş, la marginea Parcului Naţional Cheile Bicazului – Haşmăş, între Miercurea-Ciuc şi Gheorgheni. „Ursuleţul de la Băile Herculane a ajuns cu bine la Bear Again (Centrul pentru Reabilitarea Urșilor Orfani, n.r.). El se va alătura în curând celorlalți pui în căsuţa bârlog după un control medical și o perioadă de carantină”, au transmis, ieri, reprezentanţii orfelinatului.

 

CITEȘTE ȘI: „Turist” nepoftit la Băile Herculane

 

Centrul pentru Reabilitarea Urșilor Orfani din Harghita este singurul de acest gen din Europa. Aici, ursuleţii care, din diferite motive, rămân orfani sunt îngrijiţi în condiţii cât mai apropiate de cele din mediul natural şi, după perioada de reabilitare, de maximum doi ani, sunt eliberaţi în sălbăticie.

 

 

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available