Concursul Naţional de Poezie „Ion Chichere”, ediţia VII – 2022

Concursul Naţional de Poezie „Ion Chichere”, organizat de Lions Club Reşiţa Montană și Societatea Artistică „Pro Banatul de Munte”, cu sprijinul Primăriei Reșița, Cenaclului Literar „Semenicul”, Teatrului de Vest – Reșița și revistei Reșița Literară, deschide porțile unei noi ediții.
Sunt invitați să participe creatori cu vârsta de până la 35 de ani (inclusiv), care NU fac parte din Uniunea Scriitorilor din România.
Concurenţii vor trimite câte 5 poeme, fie în plic, fie pe e-mail (într-un fişier word ataşat), până cel târziu în data de 30 septembrie, a.c., data poștei sau data de transmitere a e-mail-ului.
• Adresă poştală: Casa de Cultură a Sindicatelor Reşiţa, str. Libertății, nr. 40
• e-mail: saprobanatuldemunte@yahoo.com
Poemele vor fi însoţite de datele de contact ale autorului (nume, adresă poştală/e-mail, telefon).
Premiile acordate:
Premiul I – Premiul „Ion Chichere” – 1000 de lei
Premiul II – 800 de lei
Premiul III – 600 de lei
Festivitatea de premiere va avea loc în prima decadă a lunii noiembrie, odată cu acordarea premiilor revistei Reșița Literară pentru cele mai importante apariții editoriale, apărute în perioada 2021 -2022, care aparțin unor scriitori reșițeni.
Cu acest prilej va fi lansat şi un volum cu cele mai frumoase poeme înscrise în concurs.
Pentru ridicarea premiului prezența este obligatorie. Se asigură decontarea cheltuielilor de transport (pe teritoriul României) şi o noapte de cazare. În caz de absență, premiatul va primi prin poștă doar diploma aferentă premiului ocupat. Banii vor fi reportați pentru viitoarea ediție.
Componenţa juriului pentru Concursul Naţional de Poezie „Ion Chichere” este formată din personalități ale culturii din Banat, membrii ai Uniunii Scriitorilor din România, oameni de presă și de televiziune.
Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite