Contractul pentru tramvaiele Reșiței, de 135 milioane de lei, a fost semnat. Cu o distanță între părți de o mie de kilometri!

Primăria Reșița și firma DURMAZLAR MAKINA SANAYI VETICARET au semnat ieri contractul de achiziție a tramvaielor prevăzute în proiectul finanțat din fonduri europene. Documentul a fost parafat online, primarul Ioan Popa aflându-se în Reșița, iar reprezentanții furnizorului, în Turcia. 

„Joi, 25.06.2020, Primăria Reșița a semnat Contractul de Achiziție a 13 tramvaie. Procedura s-a derulat online, cu participarea reprezentanților Primăriei, ai furnizorului și excelența sa, ambasadoarea Republicii Turcia în România, doamna Fusun Aramaz.
Procedura de achiziție a fost derulată prin Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în calitate de partener în proiectul «Achiziție mijloace de transport public – tramvaie 18 m, bidirecționale, Reșița» – SMIS 128119. Firma câștigătoare este DURMAZLAR MAKINA SANAYI VETICARET A.Ș, iar valoarea totală a contractului este 135.362.500,00 lei – TVA inclus, cu termenul de livrare de 24 luni de la data semnării”, informează Biroul de presă al municipalității. Amintim că licitația pentru stabilirea furnizorului a fost organizată de minister.

CITEȘTE ȘI: Un proiect numit dorință: tramvaiul reșițean!

Contractul prevede că tramvaiele vor avea podea 100% coborâtă pe toată suprafața disponibilă pentru pasageri, vor fi acționate pe curent alternativ, cu recuperare de energie la frânare. Viteza maximă de circulație prevăzută este de 70 km/oră, reglabilă, limitată electronic la 50 km/oră. De asemenea, tramvaiele vor avea o capacitate de transport totală de minim 92 locuri, din care minimum 28 pe scaune fixe. Cel puțin 4 dintre acestea, situate în apropierea ușilor duble, vor fi marcate corespunzător, fiind rezervate pentru persoanele cu mobilitate redusă sau femei însărcinate, un loc va fi special pentru cărucior de copii și un loc rezervat căruciorului rulant pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.

În momentul semnării contractului, cele două părți s-au aflat fiecare la sediul ei. Edilul-șef al Reșiței, în primărie, imediat după încheierea ședinței de Consiliu Local, iar reprezentantul firmei turcești, în Nilüfer, Bursa. Aceștia au intrat în legătură prin Skype, împreună cu ambasadoarea Republicii Turcia în România, Fusun Aramaz, aflată la București, deci cam la mijlocul distanței dintre beneficiar și furnizor.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available