Cote de inundație și de atenție depășite pe râuri din Caraș-Severin. Codul portocaliu a fost prelungit

 

Cota de inundaţie este depășită, la ora actuală, la o stație hidrometrică din Caraș-Severin, în timp ce în cazul altor trei staţii sunt depăşite cotele de atenţie, potrivit situației operative transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic”.

 

Hidrologii au prelungit codul portocaliu de inundații pentru râurile Pogăniș și Bârzava – sector aval stația hidrometrică Moniom până marți, 28 februarie, ora 16.00. De asemenea, a fost prelungită, până pe 28 februarie, ora 24.00, și avertizarea cod galben pentru râurile Timiș și Bârzava. În aceste condiții, având în vedere situaţia hidrometeorologică şi prognoza meteorologică, situația cursurilor de apă din județ este atent monitorizată.

 

Până în prezent, nu au fost semnalate evenimente, însă se înregistrează depășiri ale cotelor de inundație și de atenție. Potrivit datelor comunicate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Semenic”, la ora 14.15 era depășită cota de inundație pe Râul Pogăniș, localitatea Valeapai cu 58 de centimetri (308), iar pe râurile Bistra (localitatea Obreja), Vornic (localitatea Ramna) și Tău (localitatea Soceni) erau depășite cotele de atenție.

 

Nici în ceea ce privește circulația pe drumurile publice – județene și naționale – nu au fost înregistrate probleme. De asemenea, nu sunt localități nealimentate cu energie electrică.

 

Sursă foto: FB Satul Valeapai (3 februarie 2023). Credit foto: Sebastian Danciu

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite