COVID-19. 320 de cazuri noi la nivel național, ZERO în Caraș-Severin

După ce astăzi a fost raportat, la nivel național, cel mai mare număr de cazuri noi din perioada stării de alertă, medicul timișorean Virgil Musta avertizează că, „în momentul în care nu respectăm regulile, există riscul ca pandemia să se reactiveze”. Și, dacă trendul va fi în continuare crescător, „trebuie să ne așteptăm la restricționarea unor activități”.

320 de cazuri noi de infectare cu coronavirus au fost raportate, astăzi, 14 iunie, la nivel național, bilanțul total al îmbolnăvirilor ajungând la 21.999. Este cel mai mare număr de cazuri noi înregistrate în 24 de ore după relaxarea măsurilor, iar autoritățile fac un apel către populație pentru respectarea cu strictețe a măsurilor generale de protecție sanitară. Este vorba despre purtarea măștii în spații închise, păstrarea distanței față de alte persoane, evitarea atingerii suprafețelor comune și a contactului direct, igienizarea frecventă a mâinilor. „Atragem atenția asupra faptului că, în absența asimilării conduitei sanitare responsabile, instituirea măsurilor de relaxare pentru reluarea activităților sociale și economice crește riscul de răspândire a virusului. Din acest motiv, contextul epidemiologic impune conformarea la măsurile de protecție sanitară printr-o atitudine precaută, preventivă, responsabilă, care să permită autorităților continuarea măsurilor pentru redeschiderea altor tipuri de activități”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

La rândul său, Virgil Musta, medicul care a reușit să vindece la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara cei mai mulți pacienți diagnosticați cu COVID-19, a declarat într-o intervenție la Digi 24 că „în ultimele zile numărul de cazuri a crescut de la o sută și ceva pe zi, până la peste 300 de cazuri azi. În momentul în care nu respectăm regulile, există riscul ca pandemia să se reactiveze. Populația trebuie să înțeleagă că pandemia continuă să existe în comunitate și regulile trebuie respectate. De aceea relaxarea se face gradual: dacă ceva nu funcționează, să se poată lua măsuri de corecție”.

În ultimele 24 de ore, la nivel național s-au înregistrat și 16 decese ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus și care prezentau comorbidități, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Călărași, Cluj, Iași, Olt, Sibiu și Suceava. Cea mai tânără persoană care a decedat avea 30 de ani. În același interval, 84 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 au fost declarați vindecați și au fost externați. În total, în țara noastră, de la începutul pandemiei, 1.410 persoane cu COVID-19 au decedat și 15.719 au fost declarate vindecate și externate.

În Caraș-Severin, nici astăzi nu a fost raportat niciun caz nou de infectare cu coronavirus în afara celor 112 înregistrate până pe 22 mai. Dintre cele 112 persoane infectate, 104 au fost declarate vindecate și au fost externate și 8 au decedat, dintre care una din alte cauze, noncovid.

În ceea ce privește numărul persoanelor izolate la domiciliu sau aflate în carantină instituționalizată, acesta continuă să scadă în Caraș-Severin. Potrivit datelor furnizate de DSP, astăzi mai erau în izolare 3.446 de persoane, iar în carantină, 4 persoane.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available