UPDATE. Evaluarea Națională 2020. Aproape 2.000 de elevi sunt așteptați să susțină examenul în Caraș-Severin

Evaluarea Națională începe astăzi, 15 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română, în condiții cu totul speciale, din cauza pandemiei COVID-19. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin dau asigurări că au fost luate toate măsurile astfel încât atât elevii, cât și profesorii să fie în siguranță.

În Caraș-Severin s-au înscris, anul acesta, pentru a susține examenul de Evaluare Națională 1.990 de elevi de clasa a VIII-a. Examenul se va desfășura în 59 de centre, care au fost amenajate astfel încât să respecte cerințele impuse de normele în vigoare. „Anul acesta, din cauza măsurilor de distanțare socială, vor fi repartizați maximum 10 elevi într-o sală, la o distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt stânga/dreapta – față/spate. Elevii trebuie să fie prezenți in sălile de examen până cel târziu la ora 8.30. Examenul începe la ora 9.00 și durează 2 ore. De asemenea, la fel ca în anii trecuți, toate sălile de examen, sălile în care se multiplică subiectele sau cele în care se preiau, evaluează sau se depozitează lucrările scrise vor fi dotate cu camere de luat vederi”, informează purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ion Chiosa.

După proba de astăzi va urma, miercuri, 17 iunie, examenul la Matematică, iar în 18 iunie va avea loc proba la Limba și literatura maternă. Rezultatele finale după contestații vor fi afișate pe 27 iunie 2020.

CITEȘTE ȘI: Primăria Reșița dă examenul de igienizare antiCOVID a școlilor

„Subiectele sunt elaborate în cadrul Centrului National de Evaluare și Examinare, conform următoarelor criterii: exprimarea trebuie să fie clară, precisă și în strictă concordanță cu programele pentru Evaluarea Națională; să aibă un nivel mediu de dificultate și să permită rezolvarea în 120 de minute. Pentru rezolvarea subiectelor, pe foaia de examen elevii trebuie să scrie doar cu cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru realizarea schemelor și desenelor la matematică pot folosi doar creion negru”, precizează purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin.

Elevii care nu vor putea susține examenul săptămâna acesta deoarece au avut, la intrarea în centrul de examinare, temperatura peste maximul admis, au fost în izolare sau în carantină ori au avut probleme medicale vor avea la dispoziție o sesiune specială de Evaluare Națională. Aceasta are programat primul examen pe 29 iunie, la două săptămâni după sesiunea normală a examenelor pentru absolvenții de clasa a VIII-a.

UPDATE, ora 12.05

La prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale, în Caraș-Severin, s-au prezentat azi 1.853 de candidați din totalul de 1.989 elevi înscriși, respectiv 94%. Ceilalți 136 elevi au absentat.

„Nu au existat cazuri de elevi respinși în urma controlului epidemiologic efectuat la intrarea în centrele de examen. Nu s-au inregistrat cazuri de elevi eliminați pentru tentativă de fraudă”, mai informează prof. Ion Chiosa, purtător de cuvânt al ISJ Caraș-Severin.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite