COVID-19 în Caraș-Severin. 4 decese, 18 cazuri noi și 8 pacienți vindecați, în ultimele 24 de ore

Încă patru cărășeni au pierdut lupta cu coronavirusul, în ultimele 24 de ore. Printre aceștia se află și o femeie din Reșița, în vârstă de 40 de ani, care nu figura cu alte afecțiuni asociate. Numărul total al cărășenilor confirmați pozitiv care au decedat de la începutul pandemiei a ajuns la 39.

4 decese, 18 cazuri noi și 8 pacienți vindecați. Așa arată, potrivit raportării făcute de DSP, bilanțul ultimelor 24 de ore în ceea ce privește evoluția COVID-19 în Caraș-Severin. Față de informarea făcută de Grupul de Comunicare Strategică, numărul cazurilor noi este mai mic cu 3, reprezentanții DSP precizând faptul că „au fost introduse date până în 19.08.2020 ora 13.00, iar raportarea este într-o continuă dinamică, în funcție de rezultatele testelor venite de la laboratoarele din toată țara”.

Cele 4 persoane diagnosticate cu COVID-19 care au decedat în ultimele 24 de ore sunt „un bărbat de 85 de ani din Caransebeș care era internat la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș cu multiple afecțiuni: atacuri vasculare cerebrale, cardiopatie ischemică, diabet, hipertensiune arterială cu risc înalt, Alzheimer și insuficiență renală acută; un bărbat de 82 de ani din Reșița, cu diabet zaharat insulino-dependen și insuficiență respiratorie protezată mecanic, care era internat la Spitalul Județean de Urgență din Reșița; un bărbat de 63 de ani din Caransebeș, cu hipertensiune arterială și diabet zaharat, decedat la Spitalul Modular Timișoara, și o femeie de 40 de ani din Reșița, fără comorbidități cunoscute. Aceasta a decedat la spitalul din Reșița în urma unei insuficiențe respiratorii și a unui șoc septic”, ne-a informat purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros.

În momentul de față, în spitalele din Caraș-Severin sunt 110 pacienți confirmați pozitiv cu infecție cu coronavirus. 6 dintre aceștia se află la Terapie Intensivă (5 la Spitalul Județean de Urgență Reșița și unul la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș).

Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, de la începutul pandemiei, în Caraș-Severin au fost testate pentru infecție cu coronavirus 3.410 persoane, dintre care 535 au fost confirmat epozitiv. De asemenea, s-au înregistrat 39 de decese ale unor pacienți diagnosticați cu COVID-19, iar 331 au fost declarați vindecați.

Cifre deloc încurajatoare

La nivel național, numărul total al cazurilor de COVID-19 a ajuns astăzi la 74.963, după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate 1.346 de noi îmbolnăviri. Cele mai multe cazuri noi s-au înregistrat în București, 173, Prahova, 108, și Bihor, 85. La polul opus se situează județele Vrancea, cu 2 cazuri, și Botoșani și Harghita, cu câte 7 cazuri fiecare. În regiunea Vest, recordul îl deține județul Timiș, cu 47 de noi cazuri în ultimele 24 de ore. În Arad au fost raportate 25 de cazuri noi, iar în Hunedoara, 9. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.591.015 de teste. Dintre acestea, 24.323 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.762 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 10.561 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 60 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat și 48 de decese (31 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Suceava, Tulcea, Vaslui și București. Numărul total al deceselor este de 3.154.

În spitalele din țară sunt, în momentul de față, 7.198 de pacienți diagnosticați cu COVID-19, 489 aflându-se la ATI. De asemenea, alte 10.277 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.605 de persoane se află în izolare instituționalizată.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite