A fost deschis dosar de urmărire penală, ca urmare a incendiului de la Palatul Administrativ

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița au deschis un dosar de urmărire penală „in rem” pentru distrugere din culpă în urma incendiului de la acoperișul Palatului Administrativ al județului Caraș-Severin.

Cel mai probabil dosarul va fi preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, dat fiind faptul că ar trebui să fie necesară expertiza unui procuror criminalist, dar și că lucrările au fost făcute cu autorizarea Consiliului Județean.

„În cauză a fost începută urmărirea penală față de fapta constând în aceea că, la data de 18.08.2020 în jurul orei 19.00, în partea superioară a imobilului aparținând Consiliului Județean Caraș-Severin, situat în municipiul Reșița, str. Piața 1 Decembrie 1918, a izbucnit un incendiu care a cuprins acoperișul, în urma arderii fiind distrusă structura din lemn a acoperișului și tabla de la trunchiul din zona fostei case a liftului și, în același timp, fiind degradate holul și birourile de la etajul nr. 9 ale aceluiași imobil ca urmare a folosirii apei pentru stingerea incendiului”, transmit procurorii de la Parchetul local.

CITEȘTE ȘI: Palatul Administrativ al județului Caraș-Severin, cuprins de flăcări! [VIDEO]

Comunicatul de presă al Parchetului contrazice comunicatul de presă al ISU Semenic. Dacă pompierii constataseră că la Palatul Administrativ se făceau „lucrări de întreținere ce s-au efectuat la casa liftului”, procurorii folosesc alți termeni: „zona fostei case a liftului”. Diferența este esențială, în a doua variantă nemaifind necesară autorizație ISCIR, cum este în cazul lucrărilor la ascensoare.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite