Suntem prezenți și pe

Justiție

A fost deschis dosar de urmărire penală, ca urmare a incendiului de la Palatul Administrativ

Publicat cu

în

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița au deschis un dosar de urmărire penală „in rem” pentru distrugere din culpă în urma incendiului de la acoperișul Palatului Administrativ al județului Caraș-Severin.

Cel mai probabil dosarul va fi preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, dat fiind faptul că ar trebui să fie necesară expertiza unui procuror criminalist, dar și că lucrările au fost făcute cu autorizarea Consiliului Județean.

„În cauză a fost începută urmărirea penală față de fapta constând în aceea că, la data de 18.08.2020 în jurul orei 19.00, în partea superioară a imobilului aparținând Consiliului Județean Caraș-Severin, situat în municipiul Reșița, str. Piața 1 Decembrie 1918, a izbucnit un incendiu care a cuprins acoperișul, în urma arderii fiind distrusă structura din lemn a acoperișului și tabla de la trunchiul din zona fostei case a liftului și, în același timp, fiind degradate holul și birourile de la etajul nr. 9 ale aceluiași imobil ca urmare a folosirii apei pentru stingerea incendiului”, transmit procurorii de la Parchetul local.

CITEȘTE ȘI: Palatul Administrativ al județului Caraș-Severin, cuprins de flăcări! [VIDEO]

Comunicatul de presă al Parchetului contrazice comunicatul de presă al ISU Semenic. Dacă pompierii constataseră că la Palatul Administrativ se făceau „lucrări de întreținere ce s-au efectuat la casa liftului”, procurorii folosesc alți termeni: „zona fostei case a liftului”. Diferența este esențială, în a doua variantă nemaifind necesară autorizație ISCIR, cum este în cazul lucrărilor la ascensoare.

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrație9 minute în urmă

Concurs de oferte pentru o investiție de 22,5 milioane de lei

Justiție4 ore în urmă

DEZVĂLUIRI. Fost director al Combinatului din Reșița, dovedit „unul dintre cei mai mari criminali ai regimului comunist”!

Administrație13 ore în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație15 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social21 de ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitateo zi în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrațieo zi în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitate2 zile în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătate2 zile în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Educație2 zile în urmă

Puțin peste 300 de dascăli din Caraș-Severin au spus DA vaccinării anti-COVID-19 în etapa prioritară, care a început azi!

Cele mai citite