UPDATE. Palatul Administrativ al județului Caraș-Severin, cuprins de flăcări! [VIDEO]

Un incendiu de proporții a cuprins etajul superior al Palatului Administrativ din Reșița. Incendiul a izbucnit în urmă cu jumătate de oră. Pompierii au ajuns la fața locului, dar nu reușesc să localizeze focarul. 

UPDATE 1, ora 20.45

În Palatul Administrativ își desfășoară de regulă activitatea 40 de angajați ai Instituției Prefectului și 200 de angajați ai Consiliului Județean Caraș-Severin. „Nicio persoană nu se afla la etajul superior în momentul izbucnirii incendiului”, a declarat prefectul Cristian Gâfu, pentru Digi 24.

Între etajul superior, un fel de mansardă, și clădirea propriu-zisă se află o platformă betonată. „Nu există riscul ca flăcările să treacă de placa betonată”, mai spune prefectul.

UPDATE 2, ora 20.55

Pompierii de la ISU Semenic au mari probleme în a direcționa jeturile de apă spre focarul incendiului. În ajutorul lor ar putea sări… starea vremii: tunete și fulgere prefigurează venirea ploii.

UPDATE 3, ora 21.10

Se pare că vine ploaia. În Govândari, deci în partea cealaltă a orașului, de 10 minute este o ploaie teribilă, cu vijelie. În centrul orașului însă, abia acum cad primii stropi de ploaie.

UPDATE 4, ora 21.15

Potrivit primelor informații transmise de ISU Semenic, la fața locului pompierii cărășeni acționează cu 2 mașini de stingere și două autoscări. Pentru localizarea și stingerea incendiului, în sprijinul echipajelor operative au fost trimise alte două autoscări și 2 mașini de stingere de la ISU Timiș. „Până la acest moment, informațiile indică faptul că nu ar exista persoane surprinse”, transmite Adrian Manofu, purtător de cuvânt al ISU Semenic.

UPDATE 5, ora 21.18

În sfârșit, și în centrul orașului plouă serios! Cu tunete și fulgere. Poate prea serios!… O furtună teribilă a cuprins zona centrală a municipiului.

UPDATE 6, ora 21.23

După primele 5 minute de ajutor divin, pompierii reușesc să localizeze focarul incendiului.

UPDATE 7, ora 21.32

15 minute de ploaie se pare că au fost suficiente să ducă la stingerea incendiului. Pagube mai puține și economie de resurse umane și materiale… grație efectelor încălzirii globale.

UPDATE 8, ora 21.55

Suntem informați că, la scurt timp după izbucnirea incendiului, a fost solicitat sprijinul ISU Timiș, care a trimis la Reșița două autospeciale de intervenție la înălțimi – o autoplatformă de 72 metri și o autoscară de 42 metri și două autospeciale de stingere cu apă și spumă, capacitate de 9000 litri, respectiv 7000 litri, cu echipajele aferente.

În momentul acesta, încă se mai văd flăcări în incinta acelei mansarde a Palatului Administrativ, dar se pare că sunt ținute sub control de către pompieri, neexistând pericolul extinderii incendiului.

UPDATE 9, ora 22.05

„Cu eforturi susținute, pompierii au reușit stingerea incendiului. Preventiv, la fața locului va rămâne un echipaj de stingere pentru supravegherea zonei”, transmite ISU Semenic. Rămâne să aflăm cauza izbucnirii incendiului și pagubele produse.

UPDATE 10, miercuri, 19 august, ora 11.50

La mai bine de 12 ore de la stingerea incendiului de către pompieri, a apărut și prima reacție publică a lui Silviu Hurduzeu, președintelui Consiliului Județean: „Pereții structurii aflate pe clădirea Consiliului Județului Caraș-Severin, care adăpostea doar casa scării, au fost singurii afectați de incendiul declanșat seara trecută. Incendiul nu a avariat clădirea Palatului Administrativ, birourile și în niciun caz documentele instituției. În prezent, evaluăm pagubele și depunem toate eforturile pentru reluarea activității, realimentarea cu energie electrică fiind prioritară în acest moment”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite