Se poate în Reșița, se poate și în Caraș-Severin! Cu Ioan Popa la Primărie și cu Romeo Dunca la Consiliul Județean!

Ioan Popa și Romeo Dunca, împreună cu colegii lor liberali care candidează pentru Consiliul Local Reșița și Consiliul Județean Caraș-Severin, s-au înscris oficial în competiția electorală ce va avea loc în 27 septembrie 2020.

Ioan Popa și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului cu convingerea că reșițenii îi vor oferi posibilitatea, atât lui, cât și echipei sale de consilieri locali, să ducă la bun sfârșit ceea ce și-a propus în urmă cu patru ani.

„Intrând aici, în sediul ISU din Reșița, unde se află Biroul Electoral, mi-am amintit cu nostalgie emoțiile pe care le-am avut în 2016, atunci când am venit să-mi depun candidatura împreună cu colegii mei din Consiliul Local. Și astăzi, spre deosebire de 2016, pot să vă spun că am mai puține emoții, iar acest lucru se datorează unor aspecte importante. Unu: am reușit în patru ani să îmi fac o echipă, și am spus-o și colegilor mei, atât celor din Consiliul Local, cât și celor din aparatul Primăriei, că ești atât de puternic cât de puternică este echipa pe care o coordonezi. Sunt bucuros că am reușit să îmi fac o echipă și la Proiecte Europene, și la Investiții, și o echipă de consilieri locali, lucru care a dus evident la al doilea aspect important care îmi dă relaxare astăzi, la realizarea a foarte multe proiecte europene, peste 40, însemnând peste 160 de milioane de euro sume atrase. Și gândim deja, cu colegii noștri, la sesiunea 2021-2027, scriem la ora asta fișele de proiecte pentru următorul ciclu de finanțare. Și, așa cum am spus și în 2016, mi-am dorit două mandate, sper ca reșițenii să îmi acorde votul lor, mie și colegilor mei din Consiliul Local, astfel încât să putem duce mai departe proiectele pe care le-am inițiat, urmând ca din 2024 să reușim să degajăm din interiorul PNL un tânăr sau o tânără care să continue această muncă”, a declarat primarul Ioan Popa, la ieșirea din Biroul de Circumscripție Electorală Reșița.

Întrebat despre „noile achiziții” din echipa propusă de Ioan Popa pentru a obține majoritatea mandatelor din Consiliul Local, primarul Reșiței a oferit trei exemple: „Sunt onorat să anunț că a acceptat să vină alături de noi doamna doctor Felicia Quint, o persoană altruistă, cunoscută în oraș și în județ, care a avut o implicare nu numai în domeniul de activitate al dânsei, oftalmologie, ci și în activități ale unor asociații, ONG-uri care au sprijinit diverse acțiuni în ultimii ani. Îl avem pe lista de noi consilieri pe Raul Siladi, care este un medic stomatolog tânăr, de excepție, care, la fel, are o implicare socială în oraș, a făcut și o echipă de fotbal american, Reșița Locomotives. În afară de cei doi mai sunt și alte persoane, Lucian Dobre și alți tineri pe care i-am adus alături de noi. Sper ca aceste persoane să dea un refresh Consiliului Local, să vină cu inițiative și idei noi, pe care să le punem în practică în următorii ani”.

Romeo Dunca este exact în postura în care se afla Ioan Popa în urmă cu patru ani: aceea de a intra într-o competiție electorală uninominală venind dinafara politicii, din zona antreprenorilor care au demonstrat că sunt buni organizatori și performeri de necontestat în domeniile lor de activitate nonpolitice. Prin depunerea candidaturii liberalului Romeo Dunca pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, Caraș-Severinul are o șansă reală de schimbare în bine, așa cum s-a întâmplat cu municipiul Reșița după victoria din 2016 echipei liberale conduse de Ioan Popa.

„Sunt foarte bucuros că am venit într-o echipă ca aceasta, tânără, unită, zâmbitoare, spre deosebire de ceilalți, care simt că vor pierde ceea ce noi avem mari șanse să câștigăm. Beneficiez de munca întregii echipe a PNL Caraș-Severin, iar lucrul acesta mă obligă să mă gândesc cu foarte mare seriozitate nu la ce să fac pentru a fi ales, ci la ce voi face după alegeri. Pot să vă spun că dovada că voi fi lăsat să fac așa cum consider eu că e bine mi-a fost dată: eu nu cunosc foarte bine consilierii, am lăsat libertatea fiecărui colegiu să-și pună oamenii cei mai potriviți, însă am insistat să-i am în echipa de la județ pe domnii Marius Isac și Coco Galescu, și mă bucur că i-am convins să vină să lupte și să muncească alături de mine”, a declarat Romeo Dunca, în calitate de candidat PNL pentru președinția Consiliului Județean Caraș-Severin.

Ioan Popa și Romeo Dunca, împreună cu colegii lor liberali candidați pentru Consiliul Local Reșița și Consiliul Județean, au fost însoțiți ieri, la depunerea candidaturilor, de către președintele Filialei Caraș-Severin a PNL, ministrul Ion Marcel Vela. Nu la fel au stat ieri lucrurile în cazul contracandidaților acestora, Ionuț Chisăliță și Silviu Hurduzeu, care s-au înscris în cursa electorală fără a-l avea alături, la vedere, pe mentorul Alianței stângii din Caraș-Severin, deputatul Ion Mocioalcă. Acesta a ales să rămână și acum în umbră, postură atât de convenabilă pentru un dirijor (curat dezinteresat) al deconturilor financiare din bani publici, asumate de indivizi aranjați pe funcții de marele combinator.

N.B. Potrivit calendarului transmis de Autoritatea Electorală Permanentă, rămânerea definitivă a candidaturilor este stabilită pentru data de 24 august, iar campania electorală începe pe 28 august.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite