COVID-19 în Caraș-Severin. 5 cazuri comunicate de GCS nu se regăsesc în raportarea făcută de DSP

Grupul de Comunicare Strategică informează că în Caraș-Severin au fost confirmate, de la începutul epidemiei, 109 cazuri de infectare cu coronavirus. Datele provin din raportarea Institutului Național de Sănătate Publică. Direcția de Sănătate Publică județeană are, din nou, o raportare diferită: 104 cazuri în Caraș-Severin.

Potrivit datelor comunicate de GCS, în ultimele 24 de ore, în Caraș-Severin ar fi fost înregistrate 3 cazuri noi de COVID-19, bilanțul crescând, astfel, de la 106 cazuri anunțate ieri, la 109. De partea cealaltă, DSP Caraș-Severin raporteză, astăzi, 104 cazuri, același număr ca ieri când, de asemenea, raportarea de la nivel județean nu a coincis cu cea de la nivel național.

Reprezentanții DSP pun această nesincronizare pe seama faptului că „cifrele sunt în dinamică” și dau asigurări că „situația se va regla la nivel național, în urma armonizării platformelor de raportare. INSP lucrează la aceste aspecte, iar Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului preia toate aceste modificări”.

Dintre cele 104 persoane confirmate cu coronavirus care se regăsesc în raportarea DSP Caraș-Severin, 69 au fost declarate vindecate și externate (25 la Reșița, 36 la Caransebeș și 8 în Timiș), 6 au decedat și 28 se află, în continuare, internate în spitale (13 la Reșița, 13 la Caransebeș și 2 în alte județe). De asemenea, a mai fost înregistrat, pe 8 aprilie, un deces noncovid al unei persoane care fusese confirmată cu coronavirus.

DSP Caraș-Severin mai informează că, în prezent, în județ sunt în izolare la domiciliu 226 persoane, iar în carantină instituționalizată, 278.

La nivel național, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 325 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, numărul total ajungând la 13.837. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 5.454 au fost declarate vindecate și externate, iar 827 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 325 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite