Suntem prezenți și pe

Actualitate

COVID-19 în Caraș-Severin. 5 cazuri comunicate de GCS nu se regăsesc în raportarea făcută de DSP

Publicat cu

în

Grupul de Comunicare Strategică informează că în Caraș-Severin au fost confirmate, de la începutul epidemiei, 109 cazuri de infectare cu coronavirus. Datele provin din raportarea Institutului Național de Sănătate Publică. Direcția de Sănătate Publică județeană are, din nou, o raportare diferită: 104 cazuri în Caraș-Severin.

Potrivit datelor comunicate de GCS, în ultimele 24 de ore, în Caraș-Severin ar fi fost înregistrate 3 cazuri noi de COVID-19, bilanțul crescând, astfel, de la 106 cazuri anunțate ieri, la 109. De partea cealaltă, DSP Caraș-Severin raporteză, astăzi, 104 cazuri, același număr ca ieri când, de asemenea, raportarea de la nivel județean nu a coincis cu cea de la nivel național.

Reprezentanții DSP pun această nesincronizare pe seama faptului că „cifrele sunt în dinamică” și dau asigurări că „situația se va regla la nivel național, în urma armonizării platformelor de raportare. INSP lucrează la aceste aspecte, iar Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului preia toate aceste modificări”.

Dintre cele 104 persoane confirmate cu coronavirus care se regăsesc în raportarea DSP Caraș-Severin, 69 au fost declarate vindecate și externate (25 la Reșița, 36 la Caransebeș și 8 în Timiș), 6 au decedat și 28 se află, în continuare, internate în spitale (13 la Reșița, 13 la Caransebeș și 2 în alte județe). De asemenea, a mai fost înregistrat, pe 8 aprilie, un deces noncovid al unei persoane care fusese confirmată cu coronavirus.

DSP Caraș-Severin mai informează că, în prezent, în județ sunt în izolare la domiciliu 226 persoane, iar în carantină instituționalizată, 278.

La nivel național, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 325 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, numărul total ajungând la 13.837. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 5.454 au fost declarate vindecate și externate, iar 827 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 325 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrație8 ore în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație10 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social16 ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitate19 ore în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrație23 de ore în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitateo zi în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătate2 zile în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Educație2 zile în urmă

Puțin peste 300 de dascăli din Caraș-Severin au spus DA vaccinării anti-COVID-19 în etapa prioritară, care a început azi!

Actualitate2 zile în urmă

Surprize pregătite de Primăria Reșița în ziua de Dragobete

Administrație2 zile în urmă

Mamografii gratuite. Consiliul Județean Caraș-Severin se implică în lupta împotriva cancerului

Cele mai citite