COVID-19. În Caraș-Severin, curg amenzile pentru nerespectarea restricțiilor. Iohannis: „Legea se aplică, se impune, nu se discută!”

Numai în ultimele 24 de ore, 140 de cărășeni au fost amendați pentru că au încălcat prevederilor ordonanțelor militare. Pe parcursul ultimei săptămâni, au fost date peste 900 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 1,2 milioane de lei. De altfel, preşedintele Klaus Iohannis a declarat azi că se va pune accent tot mai ferm pe impunerea legii.

„În ultimele 24 de ore, 407 polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 și pentru menținerea ordinii și liniștii publice pe raza județului Caraș-Severin. S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 1.087 de persoane. De asemenea, 102 societăți comerciale și persoane fizice autorizate din județ au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență. Ca urmare a acțiunilor au fost aplicate 140 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 238.300 de lei, pentru nerespectarea dispozițiilor Ordonanțelor Militare privind izolarea la domiciliu și restricțiile de circulație”, informează Instituția Prefectului Caraș-Severin.

În momentul de față, în Caraș-Severin sunt în izolare la domiciliu 1.576 persoane, iar în carantină, 198.

În ceea ce privește cazurile de îmbolnăvire cu COVID-19, Grupul de Comunicare Strategică, singurul abilitat să ofere aceste informații, raportează că, „până astăzi, 1 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 2.460 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 252 au fost declarate vindecate și externate (84 la București, 56 la Timiș, 26 la Iași, 21 la Caraș-Severin, 12 la Constanța, 20 la Prahova, 8 la Dolj, 5 la Brașov, 8 la Cluj, 5 la Galați, 2 la Bihor, 1 la Brăila, 1 la Mureș, 1 la Neamț, 1 la Alba, 1 Argeș). Totodată, până acum, 85 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 215 noi cazuri de îmbolnăvire”.

Accent ferm pe ceea ce se numeşte impunerea legii

Preşedintele Klaus Iohannis a avut azi o şedinţă de evaluare a măsurilor de siguranţă şi ordine publică în contextul epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu.

„Am discutat ce s-a făcut bun până acum, cum s-a făcut şi am pus un accent foarte clar şi ferm pe ceea ce se numeşte impunerea legii. Este absolut necesar ca toată lumea să respecte legislaţia în această perioadă, pentru protecţia voastră, a fiecăruia, şi pentru a înlesni munca medicilor şi a personalului medical”, a spus preşedintele la Palatul Cotroceni.

El a arătat că măsurile privind instituirea stării de urgenţă şi ordinele date de ministrul de Interne şi de ministrul Sănătăţii au fost luate pentru protejarea sănătăţii populaţiei şi pentru a înlesni munca medicilor şi a personalului medical. „Majoritatea românilor au înţeles că legile se respectă şi această situaţie de stare de urgenţă este una foarte serioasă şi cu atât mai mult trebuie cu toţii să respectăm legislaţia, ordonanţele şi ordinele în vigoare”, a mai spus Iohannis.

Şeful statului a subliniat că cei care „nu înţeleg sau care se fac că nu înţeleg” vor fi amendaţi. „Legea se aplică, se impune, nu se discută. Cine nu se conformează va fi amendat”, a declarat Iohannis, citat de Agerpres.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite