COVID-19. În Caraș-Severin, nicio școală în scenariul roșu

După ce anunța, ieri, că în comunele Păltiniș, Dalboșeț și Vermeș școala va începe exclusiv online, după scenariul roșu, astăzi, DSP a revenit asupra informației cu precizarea că nicio școală din județ nu funcționează după acest scenariu. În ceea ce privește evoluția COVID-19, în Caraș-Severin bilanțul total al cazurilor a depășit cota 1.000 după ce astăzi au fost raportate 27 de noi îmbolnăviri.

Potrivit directorului executiv al DSP Caraș-Severin, Dănilă Miloș, informația că în județ sunt trei zone roșii, Păltiniș, cu 8 cazuri COVID-19, Dalboșeț, cu 6 cazuri, și Vermeș, cu 5 cazuri, a fost transmisă „dintr-o eroare de comunicare”. „Rectificăm această informație arătând că aceste zone au ieșit din această clasificare și că ele sunt într-o continuă dinamică. Subliniem faptul că, de la începutul acestui an școlar în condiții de pandemie, nu au fost instituții de învățământ în județ care să intre în scenariul 3 (scenariul roșu care se impune când incidența cazurilor COVID-19 este de peste 3 la 1.000 de locuitori, n.r.), adică să organizeze cursuri exclusiv online”, se arată într-o precizare semnată de directorul executiv al DSP Caraș-Severin. În același document se mai precizează că datele referitoare la incidența cazurilor, în funcție de care localitățile sunt plasate într-o zonă sau alta, verde, galbenă sau roșie, vor fi comunicate exclusiv de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și de Comitetul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

În ceea ce privește cazurile COVID-19 în Caraș-Severin, în ultimele 24 de ore încă 27 de persoane au fost confirmate pozitiv și 13 pacienți diagnosticați cu COVID-19, aflați la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, au fost declarați vindecați și au fost externați. În același interval, 56 de persoane au fost testate pentru depistarea infecției cu coronavirus.

În momentul de față, în spitalele din Reșița și Caransebeș sunt internați 134 de pacienți diagnosticați cu COVID-19, dintre care 6 prezintă forme grave ale bolii și sunt la Terapie Intensivă. Cele mai multe cazuri, 86, sunt tratate la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș (4 la ATI), în timp ce la Spitalul Județean de Urgență Reșița sunt 48 de pacienți, dintre care 2 la ATI.

De la începutul pandemiei, în Caraș-Severin au fost testate 4.704 persoane, 1.002 fiind confirmate pozitiv. Dintre persoanele depistate cu infecție cu coronavirus, 62 au decedat.

La nivel național, în ultimele 24 de ore au au fost înregistrate 1.111 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus și 51 de decese (28 bărbați și 23 femei) ale unor pacienți diagnosticați cu COVID-19. Cele mai multe cazuri noi au fost raportate în București, 214, Suceava și Ilfov, 53 de cazuri în fiecare din cele două județe, și în Cluj, 49, în timp ce în județul Dolj nu a fost raportat niciun caz nou. În regiunea Vest, în Timiș au fost raportate 32 de cazuri noi, în Arad, 20 și în Hunedoara, 7.

În total, de la începutul pandemiei, la nivel național au fost prelucrate 2.110.024 de teste pentru depistarea COVID-19. Dintre acestea, 21.049 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 12.767 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.327 la cerere. Au fost confirmate pozitiv 105.298 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus dintre care 4.236 au decedat.

În spitalele din țară sunt internați, în prezent, 6.881 de pacienți cu COVID-19. Dintre aceștia, 460 sunt la Terapie Intensivă. De asemenea, alte 10.879 de  persoane confirmate cu infecție cu coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.748 de persoane se află în izolare instituționalizată.

Explicație foto: Deschiderea anului școlar la Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite