COVID-19 în unitățile de învățământ din Caraș-Severin: 74 de cazuri confirmate, cursuri suspendate la 18 clase și la o grădiniță

Crește numărul cazurilor de COVID-19 la elevi, cadre didactice și personal auxiliar, în unitățile de învățământ din Caraș-Severin. Numai în ultima săptămână au fost suspendate cursurile la 12 clase și la o grădiniță întreagă, ca urmare a apariției unor cazuri de infecție cu coronavirus. Acestea se adaugă altor șase clase care aveau, deja, cursurile suspendate. Zece din cele 18 clase care nu mai fac cursuri față în față sunt în municipiul Reșița.

Cele mai multe clase la care sunt suspendate, în momentul de față, cursurile față în față sunt la Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița: șase clase. Aici, măsura era în vigoare încă din perioada 17-18 martie pentru trei clase: una din ciclul gimnazial, clasa a VIII-a B, unde au fost confirmați cu COVID-19 doi elevi și un cadru didactic, și două clase din ciclul primar, forma de învățământ „Step by Step”. Este vorba despre clasele a II-a C și a III-a B, la fiecare dintre acestea fiind confirmat cu COVID-19 câte un elev. Săptămâna trecută, au fost suspendate cursurile și la o altă clasă „Step by Step”, a IV-a C, tot ca urmare a confirmării unui elev. De asemenea, alte șase cazuri au fost confirmate, pe 25 martie, și la elevi din două clase de liceu: clasa a XII-a A – Filologie intensiv limba engleză (patru elevi) și clasa a XII-a C – Matematică – Informatică (doi elevi).

În municipiul Reșița mai sunt suspendate cursurile și la câte o clasă de la Colegiul Național „Diaconovici-Tietz” (doi elevi din clasa a XII-a B confirmați cu COVID-19), Liceul Teoretic „Traian Vuia” (doi elevi din clasa a XII-a B), Colegiul Național „Mircea Eliade” – corp C, fosta Școală Gimnazială Nr. 12 (clasa I B, cadru didactic confirmat cu COVID-19) și la Școala Gimnazială „Mihai Peia” (clasa I, un elev confirmat cu COVID-19).

Celelalte clase la care a fost necesară suspendarea cursurilor sunt în unități de învățământ din: Caransebeș –Colegiul Național „Traian Doda” (clasa I C, un elev confirmat) și Liceul Tehnologic „Decebal” (clasa I A); Bocșa – Liceul Teologic Baptist Reșița – secția Bocșa (clasa pregătitoare B, cadru didactic în izolare) și Școala Gimnazială Nr. 1 (clasa a II-a B și clasa a IV-a C, câte un elev confirmat); Anina – Liceul „Mathias Hammer” (clasa a III-a, cadru didactic în izolare); Moldova Nouă – Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” (clasa a IV-a A, un elev confirmat) și Grădinari – Școala Gimnazială „Pavel Bordan” (clasa a IV-a, un elev). De asemenea, în municipiul Caransebeș, la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 2, cursurile cu prezența fizică sunt suspendate la toate grupele, activitatea didactică desfășurându-se exclusiv online. În total, 493 de elevi din Caraș-Severin învață exclusiv online ca urmare a suspendării cursurilor în cele 18 clase.

În prezent, în unitățile de învățământ din Caraș-Severin sunt 74 de cazuri de COVID-19 confirmate: 41 în rândul elevilor și 33 în cel al personalului (cadre didactice și personal auxiliar).

În ceea ce privește scenariile aplicate în funcție de rata incidenței în localități, 180 de unități de învățământ sunt în scenariul verde, 218, în scenariul galben și zece în scenariul roșu (cele din comunele Grădinari și Socol).

Foto: Sală de clasă de la Colegiul „Traian Lalescu” din Reșița

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite