Nereguli depistate la peste 70% din unitățile de alimentație publică verificate de Protecția Consumatorului

Aproape 75% dintre operatorii economici din Caraș-Severin verificați recent de comisarii de la Protecția Consumatorului au fost sancționați pentru încălcarea prevederilor legale în vigoare. Controalele au avut loc la începutul acestei luni și au vizat 26 de unităţi de alimentaţie publică.

Opt amenzi în cuantum de 17.000 de lei, 11 avertismente și 22 de kilograme de produse retrase de la consum. Așa arată bilanțul controalelor efectuate de comisarii de la Protecția Consumatorului la 26 unități de alimentație publică din județul Caraș-Severin în care aceștia au găsit, printre altele, alimente expirate sau  neetichetate, liste de meniuri întocmite necorespunzător sau mijloace de măsură neomologate.

Astfel, în cinci unități de alimentație publică au fost găsite, în incinta blocului alimentar, materii prime expirate sau fără etichetă de produs. În aceste cazuri, „trei operatori economici au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum total de 9.000 de lei și doi au primit avertismente. A fost aplicată, totodată, măsura de oprire definitivă de la utilizare și retragerea din circuitul consumului uman a materiilor prime cu deficiențe, în cantitate de 22 de kilograme și valoare de 1.193 de lei”, transmit reprezentanții Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Caraş-Severin.

Alte cinci amenzi, în cuantum total de 8.000 de lei, au fost date unor operatori economici care nu aveau întocmite corect listele de meniu: doi operatori economici au fost amendați cu câte 2.000 de lei întrucât listele de meniu nu conțineau factorii alergeni; alte două amenzi în cuantum total de 3.000 de lei au fost date deoarece în listele de meniu nu era menţionat gramajul aferent preparatelor culinare sau faptul că unele preparate culinare provin din produse congelate, iar un operator economic a fost amendat cu 1.000 de lei deoarece în meniu nu erau menționate prețurile la toate preparatele culinare.

Comisarii de la Protecția Consumatorului au mai găsit și alte nereguli în timpul controalelor, cum ar fi condiții neigienice în grupurile sanitare sau faptul că într-un bar era utilizat un mijloc de măsură neomologat metrologic. În aceste cazuri au fost date avertismente.

Sursă foto: profit.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available