COVID-19. Record de cazuri noi atât la nivel național, cât și în Caraș-Severin!

În timp ce la nivel național numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus se apropie de 1.000, în Caraș-Severin au fost raportate, astăzi, 19 persoane confirmate pozitiv, cel mai mare număr de cazuri noi apărute de la o zi la alta, de la debutul pandemiei. 15 dintre acestea sunt de la Caransebeș, membri ai familiei preotului diagnosticat săptămâna trecută cu COVID-19, dar și alte persoane cu care acesta a intrat în contact.

7 dintre cele 15 persoane depistate pozitiv la Caransebeș au fost internate la Spitalul Municipal de Urgență din oraș, iar alte 8 s-au autoizolat la domiciliu. Printre cei diagnsticați cu COVID-19 se află soția preotului și 6 dintre cei 7 copii ai acestuia. În momentul de față, în spitalul din Caransebeș sunt 14 pacienți infectați cu coronavirus. Începând de astăzi, unitate medicală are un nou manager, în persoana medicului Gheorghe Borcean. Acesta a fost numit în funcție pe perioada stării de alertă, printr-un ordin semnat de secretarul de stat Horațiu Moldovan.

Tot în ultimele 24 de ore, alți 7 pacienți diagnosticați cu COVID-19 au fost internați la Spitalul Județean de Urgență Reșița. 3 dintre aceștia nu se regăsesc, însă, în numărul total de cazuri confirmate la nivelul județului Caraș-Severin deoarece este vorba despre angajați ai companiei Smithfield în cazul cărora confirmarea a fost făcută în județul Timiș.

Pe lângă pacienții cu COVID-19 internați în spitalele din Reșița și Caransebeș, dintre care unul la ATI, mai sunt 4 persoane internate în alte județe și 15 izolate la domiciliu.

De la începutul pandemiei, în Caraș-Severin au fost testate 2.370 de persoane și au fost confirmate 164 de cazuri COVID-19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 108 au fost vindecate și 10 au decedat, dintre care una din alte cauze, noncovid.

Dublu record negativ la nivel național

La nivel național, astăzi a fost ziua recordurilor negative atât în ceea ce privește numărul cazurilor noi, 994, cât și cel al deceselor înregistrate în decursul a 24 de ore: 36, dintre care 35 ale unor pacienți care prezentau comorbidități. În momentul de față, în România sunt 10.386 cazuri active COVID-19. 297 sunt pacienți cu forme grave ale bolii, internați la Terapie Intensivă.

Bilanțul total al cazurilor de infectare cu coronavirus a ajuns, astăzi, în țara noastră, la 39.133. „Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.586 au fost externate. 24.454 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.612 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 1.087 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere. Până astăzi, 2.074 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

„Moment critic al evoluției pandemiei”

În contextul creșterii alarmante a numărului cazurilor de infectare cu coronavirus atât la nivel național, cât și pe plan local, prefectul județului Caraș-Severin Cristian Gâfu a cerut, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență întrunit astăzi, intensificarea controalelor la agenţii economici care desfăşoară activităţi cu publicul și a semnalat pericolul pe care îl reprezintă întrunirile cu caracter religios, ale tuturor cultelor, care se desfăşoară fără respectarea normelor de prevenţie. „Ne aflăm într-un  moment critic al evoluţiei pandemiei, atât la nivel de ţară, cât şi la nivelul judeţului Caraş-Severin. Chiar dacă peste 65% din persoanele confirmate pozitiv în judeţul nostru în ultima perioadă au contactat virusul în alte judeţe, s-a constat că şi în Caraş-Severin există transmitere comunitară”, a precizat prefectul Cristian Gâfu. În încheierea şedinţei, acesta a cerut vigilenţă și precauţie, precum şi o analiză laborioasă şi mereu actualizată din partea tuturor instituţiilor statului.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite