Primarul din Băile Herculane, Cristian Miclău, lecție de administrație predată unui vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin

Ca un adevărat lider PMP care i-a oferit deputatului Ion Mocioalcă președinția Consiliului Județean pentru Silviu Hurduzeu, primind la schimb (și) funcția de vicepreședinte CJ, Ionuț Popovici nu a atacat în ultimii patru ani niciun om politic din Caraș-Severin apropiat de Mocioalcă, nici de la PSD, nici de la Pro România. Țintele lui sunt doar liberalii. Ultimul luat în vizor este primarul orașului Băile Herculane, Cristian Miclău, care nu-i rămâne însă dator pemepistului.

„Observ că domnul Vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin are «un dinte» împotriva liberalilor și a făcut o obsesie pentru primarul Cristian Miclău, deranjat poate și de faptul că i se termină unicul și ultimul mandat de consilier județean și nu știe încotro să o apuce, spre Asociația Crescătorilor de Animale din Zona de Vest sau spre «politica externă – fără diplomație». Astfel mă văd nevoit să dau câteva explicații la cele afirmate cu vădită tentă politică de către domnul Ionuț Popovici”, scrie pe pagina sa de Facebook edilul din Băile Herculane, liberalul Cristian Miclău.

Acesta constată că „Popovici este deranjat de comerțul stradal de la Herculane, care nu este cu nimic «mai prejos» de cel regăsit pe litoral sau în alte stațiuni din țară. Bineînțeles că ne-am dori să beneficiem și noi la Herculane de un Mall pe 5 hectare sau măcar pe două, sau de o stradă strict comercială, pietonală, căreia să-i dăm o înfățișare adecvată și care să deservească nevoile comerciale ale turiștilor așa cum trebuie. Până atunci însă, administrația din Băile Herculane sprijină micii comercianți și întreprinzători organizați ca PFA sau SRL chiar dacă nu este întotdeauna de acord cu modalitatea acestora de expunere a produselor. Căutăm să găsim împreună soluții de îmbunătățire a «părții vizuale» a acestor mici afaceri. Ca liberali, suntem de partea comercianților și a micilor întreprinzători care încearcă să-și vadă de micile afaceri pentru care plătesc taxe și impozite locale, încercând să supraviețuiască de la an la an cu doar câteva luni de activitate comercială. Faptul că cele mai căutate produse într-o stațiune balneo-climaterică sunt articolele de plajă și costumele de baie, chiar nu miră pe nimeni”.

Precizând că până la refacerea în totalitate a centrului istoric al orașului-stațiune de pe Valea Cernei o să mai treacă ceva timp și că altfel va arăta comerțul stradal atunci când micii comercianți de astăzi o să treacă la un alt nivel, și „de la «comerțul cu parfumuri» sau «oglinzi» (din târg) nu o să meargă direct spre politică și Consiliul Județean”, așa cum se pare că fac unii lideri politici care dau acum lecții de administrație publică, Cristian Miclău amintește că „imediat după renovarea Parcului Vicol și decongestionarea zonei respective vom organiza împreună cu tinerii arhitecți cu care colaborăm deja un concurs de idei și soluții pentru comerțul stradal”.

Un alt fapt necunoscut de vicepreședintele pemepist al Consiliului Județean, constată edilul-șef al orașului-stațiune, este faptul că Primăria Băile Herculane a reușit de ceva timp să refacă transportul local de călători, precum și cel de agrement „și nu mai suntem în situația ca acesta să fie inexistent ca în alte dăți”.

Arătându-se extrem de deranjat de manelele puse la boxele unui trenuleț turistic care circulă nu demult prin stațiune, Ionuț Popovici primește și în acest caz un răspuns de la primarul Cristian Miclea: „Valsurile și muzica ușoară de calitate vor răsuna în stațiune, iar manelele de care vorbește dumnealui vor fi date uitării (fiind o excepție și un accident regretabil din partea operatorului privat al trenulețului). Dacă aceasta este «marea problemă» a stațiunii, îi putem transmite distinsului că este deja rezolvată și îl invităm totodată, pentru a se convinge singur, la o plimbare cu trenulețul prin stațiune”. Ne-ar plăcea să credem că invitația lansată de Miclău este un prim pas spre aducerea lui Popovici pe calea cea bună. Aceea de a nu mai intra – evident, dezinteresat – în dispute ce fac jocul candidaților din alegeri care s-au pus în slujba lui Mocioalcă.

Sursă foto: expressdebanat.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available