UPDATE. Crește numărul cazurilor de COVID-19 în școlile din Caraș-Severin. Alte patru unități de învățământ au trecut pe scenariul roșu

15 unități de învățământ din Caraș-Severin funcționează, la această dată, după scenariul roșu, care presupune cursuri exclusiv online. În șase dintre acestea, trei din Reșița și trei din Moldova Nouă, au fost confirmate cazuri de infectare cu coronavirus în rândul cadrelor didactice și al elevilor.

Peste 6.000 de elevi din 15 unități de învățământ din Caraș-Severin fac cursuri exclusiv online după ce școlile la care învață au fost închise din cauza COVID-19. În total, în momentul de față, 55 de elevi, cadre didactice și angajați din rândul personalului auxiliar sunt confirmați pozitiv cu infecție cu coronavirus. „În spital se află 2 cadre didactice și 2 angajați din personalul auxiliar iar în izolare la domiciliu sunt 29 de elevi, 19 de cadre didactice, din care 7 au ales să predea online și 12 să intre in concediu medical, și 3 din personalul nedidactic”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ioan Chiosa.

După ce, zilele trecute, au fost suspendate cursurile online în 11 unități de învățământ din Caraș-Severin, de astăzi, alte 4 au trecut pe scenariul roșu, după ce mai multe cadre didactice, dar și un elev au fost confirmați cu COVID-19. Este vorba despre Școala Gimnazială Numărul 2 din Reșița, Liceul Tehnologic „Clisura Dunării”, Școala Gimnazială „Alexandru Moisi” și Școala Gimnazială „Sofia Arcan”, toate 3 din Moldova Nouă. „Școala Gimnazială Numărul 2 din Reșița a propus trecerea la scenariul 3 – roșu și suspendarea cursurilor școlare organizate în unitatea de învățământ pentru o perioadă de 14 zile, până pe 25 octombrie, din cauza confirmării cu virusul SARS-CoV-2 a două cadre didactice, a unui elev la clasa a II-a A, precum și din cauza ratei de incidență în localitate. La Moldova Nouă s-a trecut la scenariul roșu la Liceul Tehnologic «Clisura Dunării», precum și la două structuri arondate, Școala Gimnazială «Alexandru Moisi» și Școala Gimnazială «Sofia Arcan», tot pentru o perioadă de 14 zile, din cauza confirmării cu virusul SARS-CoV-2 a două cadre didactice”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin.

Pe lângă aceste unități de învățământ, au mai fost confirmate, zilele trecute, cazuri de COVID-19 în alte două colegii din Reșița, Colegiul Național „Traian Lalescu” și Colegiul Național „Mircea Eliade”, unde, de asemenea, au fost suspendate cursurile față în față. Tot după scenariul roșu funcționează și unitățile de învățământ din Gârnic, Clocotici și Văliug, în total 9, din cauza ratei incidenței cumulate peste limita de alertă de 3 cazuri la 1.000 de locuitori. De asemenea, sunt suspendate temporar cursurile în modalitatea „față în față” pentru 22 clase de la unități de învățământ din Reșița, Slatina Timiș, Zăgujeni, Constantin Daicoviciu și Lupac.

Dintr-un total de 409 unități de învățământ preuniversitar la nivelul județului Caraș-Severin, 269 funcționează, la această dată, după scenariul verde, 121, după scenariul galben și 15, după scenariul roșu.

UPDATE, ora 18.20

Întrunit în această după-amiază în ședință extraordinară, Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin a aprobat trecerea la scenariul roșu pentru alte două unități de învățământ și pentru câteva clase în care au fsot depistate cazuri pozitive de COVID-19. „În urma analizei realizate de către Direcţia de Sănătate Publică şi de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, s-a dispus trecerea la scenariul roșu pentru o perioadă de 14 zile (12.10-25.10.2020) pentru Școala Postliceală „Henri Coandă” Moldova Nouă, datorită faptului că această unitate școlară funcționează în incinta Liceului Tehnologic „Clisura Dunării”, aflat pe scenariul 3; pentru Grădinița cu Program Normal „Rază de Soare” Moldova-Nouă, deoarece funcționează în incinta Școlii Gimnaziale „Alexandru Moisi”, aflată pe scenariul roșu; la Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” din Caransebeș, pentru o secţie din anul III, din cauza confirmării infectării cu SARS-CoV-2 a unui elev; la Grădinița cu Program Normal din Slatina Timiș, pentru grupa mică, din cauza izolării unui cadru didactic care este contact direct al unui apcient confirmat pozitiv (fiul său); la Școala Gimnazială Nr. 9 din Reșița pentru una din clasele a VIII-a, unde a fost confirmat pozitiv un elev și la Colegiul Tehnic din Reșița pentru una din clasele a IX-a învățământ dual, din cauza confirmării cu virusul SARS-CoV-2 a unui elev”, informează purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului, Flavius Militaru. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a mai aprobat reluarea cursurilor școlare suspendate temporar la Școala Primară Soceni.

În cadrul ședinței, prefectul Cristian Gâfu a cerut o analiză riguroasă a situaţiei epidemiologice din Caraş-Severin şi a transmis că, dacă numărul de cazuri noi nu va scădea, la finalul acestei săptămâni se va lua în calcul dispunerea obligativităţii purtării măştilor de protecţie în toate spaţiile publice, inclusiv în cele deschise.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite