Crește numărul cazurilor de COVID-19 în școlile și grădinițele din Caraș-Severin. 35 de clase din Reșița și 14 din alte localități sunt în online

 

În ultimele șapte zile, în unitățile de învățământ din Caraș-Severin au fost înregistrate 20 de noi cazuri de COVID-19 în rândul elevilor, în urma efectuării testelor de salivă, confirmate, ulterior, cu teste RT-PCR.

 

Potrivit datelor oficiale comunicate astăzi de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Caraș-Severin, în momentul de față, în unitățile de învățământ din județ se înregistrează 380 de cazuri de COVID-19 la elevi (277 de cazuri) și angajați (103 cazuri). „În săptămâna curentă, au fost raportate 23 de teste de salivă pozitive, dintre care 20 au fost confirmate RT-PCR. Rezultatul pozitiv al unui test de salivă a fost infirmat RT-PCR, iar pentru două teste nu există răspuns”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ioan Chiosa.

 

Ca urmare a existenței acestor cazuri de COVID-19, săptămâna viitoare vor desfășura cursurile online nouă grupe de grădiniță și 40 de clase din 22 de unități de învățământ – 18 din mediul urban (11 în Reșița, patru în Caransebeș și câte una în Anina, Moldova Nouă și Oțelu Roșu) și patru unități de învățământ din mediul rural.

 

Majoritatea claselor și grupelor în care au fost suspendate cursurile față în față, 35, sunt la unități de învățământ din Reșița – câte cinci clase la Colegiul National „Mircea Eliade” (a VI-a B; a VII-a C; a IV-a B; clasa pregatitoare B; a X-a C) și la Şcoala Gimnazială Nr. 9 (I A; a III-a A; a V-a A; a VII-a B; clasa a VIII-a B); câte patru clase la Școala Gimnazială Nr. 7 (a VII-a A; a VIII-a A; a III-a B și a VI-a B); la Şcoala Gimnazială „Marius Șandru” (a VI-a A; a II-a A; a V-a B; a VI-a B) și la Liceul de Arte „Sabin Păuța” (a V-a A; a IV-a; a IX-a A și a III-a); trei clase la Liceul Teoretic „Traian Vuia” (a X-a C; a XII-a C și a IX-a A); câte două clase la Școala Gimnazială Nr. 8 (a V-a A și a VI-a B), la Liceul Teologic Baptist (a IV-a și a II-a C) și la Colegiul Național „Traian Lalescu” (a XI-a A și a X-a A); o clasă la Colegiul Economic al Banatului Montan (a XII-a A) și trei grupe de preșcolari la Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată” (grupa mică – Piticii; grupa mare – Îngerașii și grupa mare – Strumfii):

 

În municipiul Caransebeș, desfășoară cursuri online patru clase – trei de la Colegiul Național „Traian Doda” (a VIII-a A; a VII-a A și a X-a A) și una de la Colegiul Național „C.D. Loga” (a VI-a A) și două grupe de preșcolari – de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 4 (Grupa mare A) și de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 5 (grupa mare A). În Moldova Nouă sunt în online două clase de la Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” (a IV-a A și a VIII-a B – intensiv engleză); în Anina, clasa a II-a de la Liceul „Mathias Hammer”, iar în Oțelu Roșu, clasa a XII-a MI de la Liceul Bănățean.

 

În mediul rural, cursurile față în față sunt suspendate la clasa a IV-a de la Școala Gimnazială „Atanasie Cojocaru” din Pojejena, la grupa mică de la Grădinița cu Program Normal din Grădinari, la grupă mixtă de la Grădinița cu Program Normal din Topleț și la grupa mică de la Grădinița cu Program Normal din Vermeș.

 

Niciuna dintre cele 403 unități de învățământ din Caraș-Severin nu va avea, săptămâna viitoare, cursurile față în față suspendate integral.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available