CSM Reșița a mai bifat o înfrângere în Turcia. A treia în cinci jocuri

Fotbaliștii de la CSM Reșița au încheiat turneul de pregătire din Antalya în genunchi! Dar important e altceva.

Început cu o înfrângere și continuat cu un rezultat de egalitate și o victorie, turneul din Turcia al rosso-nerilor părea că se îndreaptă spre un bilanț pozitiv. Dar după primele trei meciuri, seria partidelor de verificare ale echipei antrenate de Dorinel Munteanu s-a încheiat cu două înfrângeri: 1-2 cu rușii de la FK Olimp Khimki, în 10 februarie, și 1-3 cu West Armenia, ieri, 13 februarie. Golurile reșițenilor din aceste ultime două partide au fost marcate de Buș și Ene. Ambele formații care ne-au învins săptămâna aceasta sunt din liga secundă, Olimp Khimki – pe locul al IV-alea în Rusia, iar asiaticii – pe prima poziție promovabilă din Armenia.

O comparație între formațiile trimise în teren la ultimele două meciuri de către Dorinel Munteanu ar putea lăsa de înțeles că antrenorul știe deja numele a 7, 8 sau chiar 9 jucători care vor intra titulari în primul meci oficial, cel de la Târgu Jiu, din 22 februarie. La înfrângerea cu rușii, „Neamțu” a trimis în teren echipa: Cobrea (Zimmerman 70′) – Rus (Szij 60′), Dudea, Yvan (Vasiu 65′), Ispas (Caragea 80′) Tegle, Cristea (Dobre 60′), Breșneni (Danci 46′), Buș (Dat 55′), Astafei (Ene 46′), Luboya (Dodoi 53′). Iar la eșecul cu armenii, s-a mizat pe: Cobrea (Zimmerman 63′) – Rus (Szij 60′), Dudea (Banac 75′), Yvan (Vasiu 48′), Ispas (Vădrariu 70′), Breșneni (Danci 65′), Tegle (Cristea 46′), Dat (Dobre 63′), Dodoi (Acka 83′), Ene (Astafei 60′), Buș (Călin 75′).

Cu 12-13 jucători noi în lot față de finalul anului trecut, Dorinel Munteanu are o misiune extrem de dificilă: conturarea unei formule competitive de prim unsprezece și omogenizarea acesteia. Indiferent care vor fi aleșii antrenorului, finalul turneului de pregătire din Turcia ne arată că mai e mult până departe. Asta nu înseamnă însă că obiectivul nu poate fi atins. Important e ca nu doar conducerea tehnică și cea administrativă să creadă în el, ci și jucătorii. Dar aceștia, mai ales cei transferați pe ultima sută de metri, vor trebui să confirme în teren cât mai repede, până nu vor fi etichetați ca mercenari lipsiți de profesionalism.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite