Reșița va avea piață agroalimentară ca la Szeged. Piața Reșița Nord intră în reabilitare

Afectată, în august 2019, de un incendiu, Piața Agroalimentară Reșița Nord va intra, anul acesta, într-un amplu proiect de reabilitare și modernizare. Primarul Ioan Popa promite condiții ca la Szeged și anunță deschiderea și altor șantiere de lucru în cartierul Govândari.  

„Piața Reșița Nord a intrat într-un proiect de modernizare. Acum lucrăm la studiul de fezabilitate și la proiectul tehnic. Vom face o clădire civilizată, ca la Szeged, iarna ai căldură, vara ai climă… Toți comercianții care sunt acum pe alee vor fi băgați înăuntru. Aleea va deveni arteră rutieră cu un sens, cu parcări longitudinale pe stânga și pe dreapta. Parcarea va fi gratuită 30 de minute, pentru clienți, după acest interval va fi percepută taxă. Chioșcurile care sunt acum în zonă vor fi mutate, de asemenea, în interiorul pieței, pe cheltuiala Primăriei”, a explicat primarul Ioan Popa într-o emisiune la Reper24.

Referitor la cealaltă piață mare din cartierul Govândari, cea din zona „Trandafirul”, nefuncțională de foarte mulți ani, edilul a precizat că există un litigiu cu firma care are piața în concesiune și care nu a respectat prevederile contractuale. După rezilierea contractului de concesiune, Primăria intenționează să închirieze spațiile din piață micilor agenți economici din cartier care au înaintat, deja, solicitări în acest sens.

Tot în cartierul Govândari, anul acesta vor fi amenajate câteva parcări, după cele aproximativ 150 de locuri care au fost deja realizate în Micro III. Zonele vizate sunt Intim, Victoria și Ocico. „Parcarea din spatele blocului potcoavă de la Intim trebuia să o facem anul trecut, însă nu am mai reușit pentru că ne-au venit banii târziu. Acum avem bani și cu siguranță o vom face, pentru că oamenii așteaptă. (…) Tot anul acesta vom amenaja și parcarea din spate de la Victoria, deoarece este dezastruoasă. Acolo, întreaga zonă arată prost pentru că acel complex are o grămadă de proprietari care nu o întrețin. Vom veni acolo cu măsuri punitive. Îi vom amenda până când se vor hotărî: ori le cedează, ori le aranjează. (…) O parcare nouă vom face la intrarea în Ocico, pe stânga. Va fi o parcare pentru 60-70 de mașini, pentru cei care merg la piața de vechituri”, a declarat primarul Ioan Popa.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available