CSM Reșița, în play-off? „Noi încercăm, dar nu-i un capăt de țară dacă nu ajungem între primele șase”

 

Flavius Stoican dedică victoria împotriva Stelei (3-1) orașului Reșița și speră ca jucătorii săi să aducă și mai multe bucurii suporterilor din Banatul Montan.

 

CSM Reșița a învins ieri pe CSA Steaua București și a depășit-o în clasament. Antrenorul Flavius Stoican a declarat după meci că victoria „este importantă pentru noi și vreau s-o dedicăm oamenilor care iubesc această echipă, oamenilor care au venit la stadion și orașului Reșița, pentru că avea nevoie de o astfel de bucurie. Jucătorii sunt principalii artizani ai victoriei, dar fără ajutorul unor colegi din staff credeți-mă că ar fi fost foarte greu. Tocmai de aceea, vreau să le mulțumesc public lui Ștefan Bărboianu, Adi Popa, Ovidiu Popescu, lui Zimi – antrenorul cu portarii, tuturor celor care pun umărul pentru ca echipa să urce mai sus”.

 

Despre partidă, tehnicianul rossonerilor apreciază că CSM Reșița a fost „echipa care a controlat ostilitățile, echipa care a câștigat mai multe dueluri, echipa care și-a dorit să marcheze goluri. Este o victorie meritată. Am avut și neșansă ca, la o fază fixă, să primim gol contrar cursului jocului. Dar mă bucură faptul că după pauză am ieșit la fel de determinați și ne-am desprins pe tabelă. Un motiv de bucurie pentru mine este că nici la 3-1 nu ne-am oprit, nu voiam să ne mulțumim cu puțin. Asta încerc să le insuflu și jucătorilor, dacă simțim că dominăm un adversar, să credem până la capăt că mai putem marca goluri, pentru că oamenii de aia vin la stadion. Când vezi oamenii fericiți la final, cum se bucură și cântă – chiar e un sentiment foarte plăcut, nu pot să vi-l descriu”.

 

Victoria împotriva Stelei a adus Reșiței „trei puncte importante, dar nu vom face nuntă după această victorie, cum la fel nici în caz de eșec nu făceam înmormântare. Suntem bucuroși, dar trebuie să rămânem focusați, pentru că se pot întâmpla lucruri frumoase la Reșița. Suntem pe un drum bun. Dar mai sunt multe etape și trebuie să rămânem echilibrați”, spune Stoican, încercând să-și țină jucătorii cu picioarele pe pământ.

 

Până la finalul „regularului”, CSM Reșița mai are de jucat la CSM Slatina, apoi acasă cu Gloria Buzău și în deplasare la CFC Argeș. Rossonerii sunt acum la 2 puncte de zona play-off, dar s-ar putea îndepărta la 3 puncte dacă Viitorul Pandurii câștigă astăzi cu Șelimbăr și Gloria Buzău nu pierde la Progresul Spartac. Așadar, la ce să se aștepte suporterii echipei noastre? Trage Metalul la play-off? „Mai sunt trei meciuri importante, și chiar dacă mulți oameni din sport nu ne vedeau în primele șase echipe, noi încercăm, declară Flavius Stoican. Nu este un capăt de țară dacă nu ajungem în play-off, pentru că oricum nu avem drept de promovare, dar măcar vrem să știm la ce nivel suntem. Vrem să ne consolidăm poziția în clasament, pentru ca în viitor să putem face lucruri și mai frumoase. Rămâne de văzut ce vom face la Slatina, pentru că întâlnim o echipă care a pierdut la Corvinul, astfel că vom întâlni o echipă lovită în orgoliu și nu ne va fi ușor. Dar suntem încrezători.”

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available